Η Apple  δημιουργεί ένα λεπτότερο Mac mini με περισσότερες θύρες και ένα τσιπ M1X

Η Apple δημιουργεί ένα λεπτότερο Mac mini με περισσότερες θύρες και ένα τσιπ M1X

Έχουμε δει πολλές φήμες να βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες που υποδηλώνουν ότι η Apple εργάζεται για μια  ανανέωση σε πολλά από τα προϊόντα της. Μετά την επίσημη κυκλοφορία του iMac 24 ιντσών,ένα επανασχεδιασμένο MacBook Air διέρρευσε και στη συνέχεια μια φερόμενη σειρά Apple Watch 7 εμφανίστηκε επίσης. Τώρα, το Mac mini είναι επίσης το θέμα μιας από αυτές τις διαρροές, και για άλλη μια φορά, έρχεται με ευγένεια του διακεκριμένου διαρροή Jon Prosser στο YouTube.

Η Apple ανανέωσε το Mac mini στα τέλη του περασμένου έτους, καθιστώντας το μία από τις πρώτες συσκευές που κυκλοφόρησαν με το chipset Apple M1 στο εσωτερικό. Ωστόσο, η Apple μόλις επαναχρησιμοποίησε το ίδιο κέλυφος από την έκδοση Intel του Mac mini και άφησε πολύ κενό χώρο στο εσωτερικό της συσκευής, οπότε υπήρχε σαφώς χώρος  για να κάνει ένα λεπτότερο σχέδιο. Αυτό ακριβώς παίρνουμε, με βάση τη διαρροή, αλλά οι εικόνες δείχνουν επίσης ότι το νέο Mac mini θα έχει ακόμη περισσότερες θύρες.

Η νέα σχεδίαση που παρουσιάζεται διατηρεί τις θύρες HDMI, Ethernet και USB Type-A του τρέχοντος μοντέλου, αλλά διπλασιάζει τον αριθμό των θυρών USB Type-C / Thunderbolt σε τέσσερις και αλλάζει επίσης την υποδοχή τροφοδοσίας, η οποία είναι ίδια με τι χρησιμοποιείται για το νέο iMac 24 ιντσών. Το άνοιγμα στο πίσω μέρος του Mac mini δεν είναι πλέον πίσω, αλλά υπάρχει ένα στο κάτω μέρος.

Άλλες αλλαγές στο σχεδιασμό περιλαμβάνουν δύο λαστιχένιες ταινίες που αντικαθιστούν την υπάρχουσα σχεδίαση της βάσης, και ένα υλικό τύπου πλεξιγκλάς χρησιμοποιείται για την πάνω επιφάνεια της θήκης. Η τρέχουσα σχεδίαση είναι μεταλλική και ολόκληρο το σώμα έχει το ίδιο χρώμα, αλλά αυτή η νέα προσέγγιση ανοίγει τη δυνατότητα μιας δίχρωμης εμφάνισης, με τον Prosser να λέει ότι η Apple έχει πειραματιστεί με διαφορετικά χρώματα – αν και τίποτα δεν δείχνει ότι αυτό θα είναι το απαραιτήτως περίπτωση. Με βάση την τάση σχεδιασμού που έχει οριστεί με το iMac και τον υποτιθέμενο MacBook Air που διέρρευσε πριν από μερικές εβδομάδες, η ιδέα ενός έγχρωμου Mac mini φαίνεται πιστευτή.

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι στο εσωτερικό, καθώς το νέο Mac mini λέγεται ότι μπορεί να αποσταλεί με ένα πιο ισχυρό chipset με 10 πυρήνες CPU και έως 32 πυρήνες GPU, εκτός από μέγιστη μνήμη RAM 64 GB, ενώ οι τρέχουσες συσκευές Apple M1 στα 16 GB.

Το νέο chip φημολογείται ότι ονομάζεται Apple M1X και το Mac mini δεν είναι η μόνη συσκευή στην οποία λέγεται ότι βρίσκεται. Η Prosser ανέφερε προηγουμένως ότι μια ανακοίνωση για MacBook Pro θα έρθει στο WWDC στις 7 Ιουνίου, με συσκευασία παρόμοια διαμορφώσεις προδιαγραφών ως το Mac mini. Δεν είναι γνωστά πολλά άλλα, αλλά μέχρι στιγμής, μόνο το MacBook Pro 13 ιντσών έχει ανανεωθεί και θα ήταν λογικό το μοντέλο 16 ιντσών να αποκτήσει έναν πιο ισχυρό επεξεργαστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *