Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei θέλει να είναι ο κυρίαρχος στον κόσμο του λογισμικού  για την καταπολέμηση των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei θέλει να είναι ο κυρίαρχος στον κόσμο του λογισμικού για την καταπολέμηση των αμερικανικών κυρώσεων.

Το 2019, επικαλούμενοι ανησυχίες για την ασφάλεια, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσθεσε τη Huawei σε μια ειδική λίστα, περιορίζοντας την ικανότητά της να διεξάγει επιχειρηματικές δραστηριότητες με αμερικανικές εταιρείες. Αυτό έκλεισε την εταιρεία από τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας της Google στα τηλέφωνά της, καθώς και την πρόσβαση στο TSMC. Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας αναγκάστηκε να πουλήσει την υποδιαίρεση Honor σε μια κινεζική κοινοπραξία για να σώσει την αλυσίδα εφοδιασμού της και ψάχνει επίσης να πουλήσει τις μάρκες P και Mate, που χρησιμοποιούνται για τις κορυφαίες συσκευές της.

Καθώς η Huawei πραγματοποιεί τα περισσότερα από τα χρήματά της πουλώντας smartphone και εξοπλισμό δικτύωσης, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ren Zhengfei θέλει να αντιμετωπίσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων με την στροφή προς το λογισμικό και τις υπηρεσίες. Σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα του Reuters, προέτρεψε το προσωπικό της εταιρείας να «τολμήσει να ηγηθεί του κόσμου» στο λογισμικό. Ο Ρεν είπε ότι η ανάπτυξη λογισμικού είναι ουσιαστικά «έξω από τον έλεγχο των ΗΠΑ και θα έχουμε μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αυτονομία».

Επιπλέον, κάλεσε το προσωπικό να “απορροφήσει κάποια στοιχεία μέσω κοινοτήτων ανοιχτού κώδικα” και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος HarmonyOS της εταιρείας, του πλαισίου υπολογιστών cloud AI MindSpore, καθώς και άλλων προϊόντων λογισμικού. Το HarmonyOS φαίνεται ήδη να ακολουθεί αυτήν τη φιλοσοφία, καθώς το υποτιθέμενο εγχώριο λειτουργικό σύστημα αποδείχθηκε ότι ήταν ένας κακώς μεταμφιεσμένος κλώνος Android.

Ο Ρεν πρότεινε επίσης ότι η εταιρεία θα πρέπει να προσλάβει επαγγελματίες ψυχολογίας για να βοηθήσει νέους υπαλλήλους που μπορεί να έχουν πρόβλημα να συμβαδίσουν με την κουραστική εργασιακή κουλτούρα της Huawei, δηλώνοντας: “Τώρα μερικοί νέοι έχουν υψηλά IQ, αλλά το EQ τους μπορεί να είναι χαμηλό και η νοοτροπία τους δεν είναι ώριμη , και είναι εύκολο να αρρωστήσουν. “

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος θέλει να ενισχύσει την παρουσία της εταιρείας στην αγορά εκτός της χώρας καταγωγής της Κίνας και να μειώσει την επιρροή των αμερικανικών εταιρειών. “Μόλις κυριαρχήσουμε στην Ευρώπη, την Ασία-Ειρηνικό και την Αφρική, εάν τα πρότυπα των ΗΠΑ δεν ταιριάζουν με τα δικά μας και δεν μπορούμε να εισέλθουμε στις ΗΠΑ, τότε οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εισέλθουν στην επικράτειά μας”, ανέφερε το σημείωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *