Η Tesla ξεκινά τη σταδιακή κατάργηση των αισθητήρων ραντάρ

Η Tesla ξεκινά τη σταδιακή κατάργηση των αισθητήρων ραντάρ

Model 3 και οι αγοραστές του Model Y ενδέχεται να μην έχουν άμεση πρόσβαση σε συγκεκριμένες οδηγίες οδήγησης.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Elon Musk είπε ότι η Tesla θα άρχιζε να αφαιρεί αισθητήρες ραντάρ από τα αυτοκίνητα παραγωγής της και τώρα η Electrek επισημαίνει μια δημοσίευση που αποκαλύπτει ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Τα νέα μοντέλα Model 3 και Model Y που έχουν κατασκευαστεί για τη Βόρεια Αμερική δεν έχουν πλέον ραντάρ επί του σκάφους για να επιτρέπουν δυνατότητες υποβοήθησης οδηγού όπως το Autopilot και το σύστημα “Full Self Driving”.

Μέχρι πρόσφατα το 2016, η Tesla επικεντρώθηκε ακόμη στη βελτίωση της τεχνολογίας ραντάρ για το Autopilot, αλλά αυτό ήταν πριν από την αναδιάρθρωση της ομάδας για να επικεντρωθεί στην όραση του υπολογιστή και στη βαθιά μάθηση.

Ωστόσο, η αλλαγή συμβαίνει τόσο ξαφνικά, ώστε οι αγοραστές να μπορούν να λαμβάνουν οχήματα με περιορισμούς στη χρήση Autosteer, Smart Summon και Emergency Lane Departure αποφυγή. Οι ενημερώσεις λογισμικού “τις επόμενες εβδομάδες” θα ενεργοποιήσουν εκ νέου αυτές τις δυνατότητες.

Όπως The Verge αναφέρει το, σε υλικά που κυκλοφόρησαν μαζί με τα  αποτελέσματα  των κερδών του πρώτου τρίμηνο, ο Tesla είπε: «Πιστεύουμε ότι ένα vision-only system  είναι τελικά το μόνο που χρειάζεται για πλήρη αυτονομία. Η αρχιτεκτονική λογισμικού που βασίζεται σε AI εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις κάμερες, το σημείο όπου το ραντάρ καθίσταται περιττό νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα του FSD επικεντρώνεται πλήρως στο να εξελιχθεί σε ένα αυτόνομο σύστημα που βασίζεται σε όραμα και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να αλλάξουμε την αγορά των ΗΠΑ σε Tesla Vision. “

Εάν περιμένετε παράδοση ενός Tesla, τότε η εταιρεία λέει ότι θα ειδοποιηθείτε για οποιαδήποτε αλλαγή στον λογαριασμό σας στο Tesla προτού φτάσει. Εν τω μεταξύ, τα μοντέλα S και Model X θα συνεχίσουν να στέλνονται με ραντάρ επί του σκάφους, τουλάχιστον για τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *