Το WhatsApp μήνυσε την  κυβέρνηση της Ινδίας για νόμο που καθιστά τα ιδιωτικά μηνύματα «ανιχνεύσιμα»

Το WhatsApp μήνυσε την κυβέρνηση της Ινδίας για νόμο που καθιστά τα ιδιωτικά μηνύματα «ανιχνεύσιμα»

Το WhatsApp μήνυσε την  κυβέρνηση της Ινδίας  για έναν νέο νόμο στο Διαδίκτυο που θα την ανάγκαζε να κάνει τα μηνύματα των χρηστών «ανιχνεύσιμα», ανέφερε η New York Times . Η αγωγή επιδιώκει να εμποδίσει την εκτελεστότητα των κανόνων με την αιτιολογία ότι είναι αντισυνταγματικοί. Ο νόμος ψηφίστηκε νωρίτερα φέτος, αλλά σήμερα ήταν η προθεσμία συμμόρφωσης των εταιρειών κοινωνικών μέσων. 

«Κοινωνία και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες Πολιτικής σε όλο τον κόσμο έχουν υποστηρίξει επανειλημμένα ότι η απαίτηση για ιχνηλάτηση αλληλογραφίας θα σπάσει την κρυπτογράφηση end-to-end και να οδηγήσει σε πραγματική κακοποίηση», δήλωσε εκπρόσωπος WhatsApp είπε ο NYT.«Το WhatsApp έχει δεσμευτεί να προστατεύει το απόρρητο των προσωπικών μηνυμάτων των ανθρώπων και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε σύμφωνα με τους νόμους της Ινδίας για να το πράξουμε».

Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αγορά του WhatsApp και το γονικό Facebook σπάνια  στέλνει κυβερνήσεις στο δικαστήριο, οπότε η αγωγή σηματοδοτεί μια ασυνήθιστα επιθετική δράση από την εταιρεία. Πέρυσι, για παράδειγμα, το WSJ ανέφερε ότι το Facebook αρνήθηκε να καταργήσει μια θέση από έναν πολιτικό του κυβερνώντος κόμματος, παρόλο που μπορεί να έχει παραβιάσει τις δικές του οδηγίες ρητορικής μίσους. 

Το WhatsApp έχει διατεθεί στην Ινδία ως εταιρεία προσανατολισμένη στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά αντιμετωπίζει μια ξεχωριστή νομική υπόθεση που κατηγορείται ότι παραβιάζει τα δικαιώματα απορρήτου των χρηστών. Σε αυτήν την ενέργεια, η κυβέρνηση μήνυσε το WhatsApp για να το αναγκάσει να αποσύρει μια πολιτική που της επιτρέπει να μοιράζεται δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών και αριθμών τηλεφώνου με το Facebook και τις εφαρμογές του, συμπεριλαμβανομένων του Instagram και του Messenger.

Πέρυσι, η Ινδία απαγόρευσε πάνω από 200 κινεζικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, αναφέροντας τους φόβους για την εθνική ασφάλεια.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *