Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google έκανε δύσκολο για τους χρήστες smartphone να βρουν τις ρυθμίσεις του απορρήτου τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google έκανε δύσκολο για τους χρήστες smartphone να βρουν τις ρυθμίσεις του απορρήτου τους

Κάποια έγγραφα από την αγωγή της πολιτείας  Αριζόνα εναντίον της Google δείχνουν ότι τα στελέχη και οι μηχανικοί της εταιρείας γνώριζαν ότι ο γίγαντας αναζήτησης είχε δυσκολέψει τους χρήστες smartphone να διατηρήσουν τις πληροφορίες τοποθεσίας απόρρητες.

Τα έγγραφα υποδηλώνουν ότι η Google συνέλεξε δεδομένα τοποθεσίας ακόμα και μετά την απενεργοποίηση της κοινής χρήσης τοποθεσίας και έκανε δύσκολη την εύρεση των ρυθμίσεων απορρήτου για τους χρήστες. Αναφέρεται  επίσης ότι τα έγγραφα δείχνουν ότι η Google πίεσε τους κατασκευαστές τηλεφώνων να διατηρούν κρυφές τις ρυθμίσεις απορρήτου, επειδή οι ρυθμίσεις ήταν δημοφιλείς στους χρήστες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα Mark Brnovich υπέβαλε αγωγή εναντίον της Google τον περασμένο Μάιο, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία παρακολούθησε παράνομα την τοποθεσία των χρηστών Android χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ακόμη και αν οι χρήστες είχαν απενεργοποιήσει τις δυνατότητες παρακολούθησης τοποθεσίας. Η αγωγή πρότεινε ότι η Google συνέχισε την παρακολούθηση τοποθεσίας στο παρασκήνιο για ορισμένες λειτουργίες και διέκοψε την πρακτική μόνο όταν οι χρήστες απενεργοποίησαν την παρακολούθηση σε επίπεδο συστήματος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, ένας υπάλληλος της  Google ρωτήθηκε  αν  υπήρχε τρόπος να δώσουν τα δεδομένα σε άλλη εταιρία  και όχι την Google.

Ο εκπρόσωπος της Google José Castañeda είπε σε ένα email στο ότι ο Brnovich «και οι ανταγωνιστές μας που οδήγησαν σε αυτήν την αγωγή έχουν ξεφύγει από το δρόμο τους για να χαρακτηρίζουν εσφαλμένα τις υπηρεσίες μας. Πάντα έχουμε ενσωματώσει λειτουργίες απορρήτου στα προϊόντα μας και παρέχουμε ισχυρούς ελέγχους για δεδομένα τοποθεσίας. “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *