Το Fitbit ενδέχεται σύντομα να προσθέτει ανίχνευση ροχαλητού στις συσκευές

Το Fitbit ενδέχεται σύντομα να προσθέτει ανίχνευση ροχαλητού στις συσκευές

Στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής Fitbit στο Play Store της Google, υπάρχει μια λειτουργία που επιτρέπει στο μικρόφωνο του Fitbit (σε συσκευές που διαθέτουν) να ακούει «θόρυβο περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού ροχαλητού» .  

Η 9to5 Google  αναφέρει ότι η λειτουργία ονομάζεται Snore & Noise Detect και παρακολουθεί το “θόρυβο, συμπεριλαμβανομένων των ροχαλητών από εσάς ή κάποιον δίπλα σας”. Αναλύει το επίπεδο θορύβου και προσπαθεί να βρει ήχους «ειδικούς για ροχαλητό». Όταν το Fitbit ανιχνεύει ένα συμβάν θορύβου πιο δυνατά από το αρχικό επίπεδο θορύβου, προσπαθεί να προσδιορίσει εάν παίρνει ροχαλητό ή κάτι άλλο.

Ο ανιχνευτής ροχαλητού δεν μπορεί να διακρίνει ποιος δημιουργεί το ροχαλητό. Οι σημειώσεις έκδοσης προτείνουν στους χρήστες να μην παίζουν λευκό θόρυβο ή άλλους ήχους περιβάλλοντος στην κρεβατοκάμαρα, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την ανίχνευση ροχαλητού και προτείνει στους χρήστες να φορτίσουν το Fitbit τους τουλάχιστον στο 40 τοις εκατό πριν κοιμηθούν, επειδή “αυτή η λειτουργία απαιτεί συχνότερη φόρτιση”

Οι σημειώσεις δεν δείχνουν τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες με τις πληροφορίες σχετικά με το ροχαλητό, αλλά επειδή το ροχαλητό και οι συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτό μπορεί να διαταράξουν σοβαρά τον ύπνο, μπορεί να είναι μια χρήσιμη μέτρηση που πρέπει να γνωρίζετε.

Το Snore & Noise Detect δεν είναι ακόμη διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες ενώ και το 9to5   Google που ενεργοποίησε τη λειτουργία εδώ και αρκετό καιρό , δεν μπόρεσε να το δοκιμάσει πλήρως. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *