Το WhatsApp δεν θα περιορίσει λογαριασμούς για χρήστες που δεν αποδέχονται τη νέα πολιτική απορρήτου του.

Το WhatsApp δεν θα περιορίσει λογαριασμούς για χρήστες που δεν αποδέχονται τη νέα πολιτική απορρήτου του.

Θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό σας WhatsApp όπως είναι ακόμα κι αν δεν αποδεχτείτε τη νέα πολιτική απορρήτου που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα – προς το παρόν , τουλάχιστον. Η υπηρεσία συνομιλίας που ανήκει στο Facebook έγραψε σε ένα άρθρο υποστήριξης προτού τεθεί σε ισχύ η πολιτική στις 15 Μαΐου ότι θα περιορίσει σταδιακά τις δυνατότητες στις οποίες έχετε πρόσβαση έως ότου αποδεχτείτε τους νέους όρους. 

Τώρα, φαίνεται ότι το WhatsApp αποφάσισε να αλλάξει την προσέγγισή του με την ελπίδα να διατηρήσει τους τρέχοντες χρήστες του. H  δήλωσή του:

 «Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες συζητήσεις με διάφορες αρχές και εμπειρογνώμονες της ιδιωτικής ζωής, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι αυτή τη στιγμή έχουμε κανένα σχέδιο για τον περιορισμό της λειτουργικότητας του πώς λειτουργεί το WhatsApp για εκείνους που δεν έχουν ακόμα αποδεχθεί την ενημέρωση Αντ ‘αυτού, θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στους χρήστες κατά καιρούς για την ενημέρωση, καθώς και όταν οι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν σχετικές προαιρετικές λειτουργίες, όπως επικοινωνία με μια επιχείρηση που λαμβάνει υποστήριξη από το Facebook. “

Στην ενημερωμένη σελίδα υποστήριξής του, το WhatsApp είπε ότι δεν έχει σχέδια να γίνουν επίμονες οι υπενθυμίσεις, οπότε υποθέτουμε ότι θα εμφανίζονται περιστασιακά και όχι αρκετά συχνά για να είναι μια ταλαιπωρία. Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων παρουσίασε για πρώτη φορά την ενημερωμένη πολιτική απορρήτου απότομα τον Ιανουάριο, αντιμετωπίζοντας την επέκταση των εργαλείων επιχειρηματικών μηνυμάτων και τις νέες δυνατότητες αγορών της. Το Facebook διαδραματίζει ρόλο στην ενεργοποίηση αυτών των λειτουργιών και, προφανώς, οι επιχειρηματικές σας αλληλεπιδράσεις στο WhatsApp θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις διαφημίσεις που βλέπετε στον ιστότοπο της μητρικής της εταιρείας.

Πολλοί χρήστες το κατάλαβαν ότι καθώς το WhatsApp αναγκάζει τους χρήστες να μοιράζονται περισσότερα δεδομένα με το Facebook, με αποτέλεσμα μια μαζική αντίδραση που ώθησε την εταιρεία να αναβάλει την εφαρμογή της πολιτικής. 

Αφού ανέφερε “σύγχυση και παραπληροφόρηση” σχετικά με την ενημερωμένη πολιτική, η WhatsApp αποφάσισε να την επαναφέρει τον Φεβρουάριο και να δώσει στους ανθρώπους περισσότερο χρόνο για να ελέγξουν τις αλλαγές, εμφανίζοντας ένα banner μέσα στην εφαρμογή παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες. Η υπηρεσία προειδοποίησε αρχικά ότι θα σας αποτρέψει από τη χρήση της εφαρμογής εντελώς εκτός εάν συμφωνείτε με τους όρους. Αυτό προφανώς δεν ισχύει πλέον, αν και το WhatsApp θα μπορούσε να αλλάξει τη στάση του στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *