Η τεχνολογία RDNA 2 της AMD θα προσφέρει 10 TFLOPS σε αυτοκίνητα Tesla για gaming υψηλών προδιαγραφών.

Η τεχνολογία RDNA 2 της AMD θα προσφέρει 10 TFLOPS σε αυτοκίνητα Tesla για gaming υψηλών προδιαγραφών.

Η AMD έκανε μερικές σημαντικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της Computex, συμπεριλαμβανομένων των νέων GPU φορητών υπολογιστών, νέων APU επιτραπέζιων υπολογιστών και της πολυαναμενόμενης διαθεσιμότητας του Fidelity FX Super Resolution, μιας τεχνολογίας παρόμοιας με Το DLSS της Nvidia. Ωστόσο, μερικές ανακοινώσεις διήρκησαν μόνο λίγο χρονικό διάστημα, όπως το γεγονός ότι οι GPU AMD έρχονται στα νέα μοντέλα S και Model X της Tesla.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας, η AMD είπε ότι το σύστημα παιχνιδιών μέσα στα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla θα συνδυάσει ένα AMD Ryzen Embedded APU για γενικές εργασίες υπολογισμού με GPU βασισμένη σε RDNA 2 για gaming AAA. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποσχέθηκε 10 TFLOPS ισχύος επεξεργασίας γραφικών για την GPU μέσα στο σύστημα παιχνιδιών, η οποία είναι σχεδόν ισοδύναμη με το PlayStation 5 της Sony – αν και είναι πιθανό να περιμένουμε ότι η απόδοση της CPU θα είναι χαμηλότερη από αυτήν. Οι φερόμενες λεπτομέρειες απόδοσης αυτού του συστήματος είχαν πράγματι διαρρεύσει νωρίτερα μέσα στο έτος .

Δυστυχώς, δεν ανέφερε συγκεκριμένα παιχνίδια που θα μπορείτε να παίξετε στο αυτοκίνητό σας, αν και μια εικόνα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έδειξε το The Witcher III: Wild Hunt στην οθόνη του οχήματος. Ακόμα και πριν από αυτήν την ανακοίνωση, η Tesla έχει ήδη ασχοληθεί με  παιχνίδια, με ορισμένους τίτλους ήδη διαθέσιμους, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών παιχνιδιών όπως το Cuphead.

Η AMD επανέλαβε επίσης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ότι συνεργάζεται με τη Samsung για να φέρει γραφικά RDNA 2 στα chipset Exynos για κινητά της εταιρείας. Η ίδια η Samsung το είχε επιβεβαιώσει ήδη, αλλά θα περιμένουμε να ακούσουμε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τη Samsung αργότερα φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *