Τα απεριόριστα αντίγραφα ασφαλείας υψηλής ποιότητας στο Google Photos από σήμερα δεν είναι δωρεάν.

Τα απεριόριστα αντίγραφα ασφαλείας υψηλής ποιότητας στο Google Photos από σήμερα δεν είναι δωρεάν.

Τον Νοέμβριο του 2020, η Google ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουνίου 2021 αλλάζει τις πολιτικές αποθήκευσης. Μια σημαντική τροποποίηση ήταν ότι η εταιρεία λήγει τα δωρεάν, απεριόριστα υψηλής ποιότητας αντίγραφα ασφαλείας για νέες φωτογραφίες σε τηλέφωνα που δεν είναι Pixel. Σήμερα, αυτή η αλλαγή αρχίζει να ισχύει.

Η χωρητικότητα 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου που λαμβάνετε όταν εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό Google περιλαμβάνει δεδομένα από το Drive, το Gmail και τις Φωτογραφίες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα υπάρχοντα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών υψηλής ποιότητας δεν υπολογίζονται σε αυτό το όριο και ότι η αλλαγή ισχύει μόνο για νέες μεταφορτώσεις αυτής της διαμόρφωσης. Η αλλαγή στην πολιτική ευθυγραμμίζεται με μια παρόμοια τροποποίηση που έγινε στους χρήστες που έφεραν αντίγραφα ασφαλείας των εικόνων «Πρωτότυπη ποιότητα».

Ενώ η ανακοίνωση καλύπτει μόνο συσκευές που δεν είναι Pixel , προς το παρόν, υπάρχουν φήμες ότι το όριο θα ισχύει τελικά και στα τηλέφωνα Pixel. Η Google είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι το όριο των 15 GB είναι αρκετό για το “80 τοις εκατό” των χρηστών για να αποθηκεύσουν “μνήμες  τριών ακόμη ετών”. Είναι πιθανό ότι η εταιρεία Mountain View σπρώχνει τους πελάτες προς τα προγράμματα Google One που ξεκινούν από 1,99 $ / μήνα για 100 GB αποθηκευτικού χώρου και προσφέρουν ακόμη και ένα VPN σε υψηλότερες βαθμίδες.

Οι χρήστες   θα επηρεαστούν από τις συνδυασμένες πολιτικές αποθήκευσης και τους περιορισμούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Η Google σχεδιάζει να αρχίσει να ειδοποιεί τους πελάτες που πλησιάζουν το όριο των 15 GB και θα κυκλοφορήσει επίσης ένα νέο εργαλείο που θα βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν τις φωτογραφίες και να διαγράψουν ανεπιθύμητες, θολές ή σκοτεινές εικόνες κατηγοριοποιώντας τους αυτόματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *