Η AMD και η Samsung συνεργάζονται σε τσιπ Exynos για κινητά ικανά να ανιχνεύσουν ακτίνες.

Η AMD και η Samsung συνεργάζονται σε τσιπ Exynos για κινητά ικανά να ανιχνεύσουν ακτίνες.

H Samsung και η AMD συνεργάζονται σε μια GPU από το 2019 και σήμερα λαμβάνουμε μια άλλη σημαντική ενημέρωση για τη συνεργασία. Ως μέρος της βασικής της Computex, η AMD αποκάλυψε ότι το Exynos mobile system-on-chip θα διαθέτει τεχνολογία γραφικών RDNA 2 που θα προσφέρει σημαντική αναβάθμιση στις κορυφαίες κινητές συσκευές. Οι λεπτομέρειες ακόμα δεν έγιναν πλήρως γνωστές, αλλά γνωρίζουμε ότι η GPU για κινητά επόμενης γενιάς θα υποστηρίζει την ανίχνευση ακτίνων(ray tracing) και τη σκίαση μεταβλητού ρυθμού(variable rate shading). 

Η AMD αφήνει στη Samsung να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τσιπ και τα προϊόντα στα οποία θα χρησιμοποιηθεί. “Το επόμενο μέρος που θα βρείτε το RDNA 2 θα είναι η αγορά κινητών τηλεφώνων υψηλής απόδοσης”, δήλωσε η CEO της AMD Lisa Su στη σκηνή στο Computex Taipei. «Η AMD έχει συνεργαστεί με τον ηγέτη της Samsung για αρκετά χρόνια για να επιταχύνει την καινοτομία γραφικών στην αγορά κινητής τηλεφωνίας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα φέρουμε προσαρμοσμένα γραφικά IP στο επόμενο κορυφαίο SoC της Samsung με δυνατότητες ανίχνευσης ακτίνων και μεταβλητού ρυθμού. Ανυπομονούμε πραγματικά η Samsung να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα φέτος.

Η  τελευταία ναυαρχίδα της  κορεατικής εταιρείας – Exynos 2100-  είναι ήδη διαθέσιμο στα τηλέφωνα Galaxy S21. Ο επεξεργαστής, που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο, διαθέτει ένα Mali-G78 σχεδιασμένο από ARM, το οποίο η Samsung αναφέρει ότι μπορεί να προσφέρει 40% καλύτερη γραφική απόδοση από τον προκάτοχό του, το Exynos 990. Η διοίκηση προηγουμένως υπαινίχθηκε ότι η φορητή GPU που αναπτύσσει με την AMD θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Exynos 2100. Αυτό θα σήμαινε πιθανώς το ντεμπούτο του 2022 στο διάδοχο του Galaxy S21.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *