Η Apple ανακοινώνει νέες δυνατότητες απορρήτου για το Mail και το Safari.

Η Apple ανακοινώνει νέες δυνατότητες απορρήτου για το Mail και το Safari.

Η Apple προσπαθεί να διατηρήσει τους χρήστες της ασφαλείς στο Διαδίκτυο, κάτι που μάλιστα το έβαλε σε αντίθεση με άλλους τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Google και το Facebook. Τώρα, η Apple ανακοίνωσε περισσότερες δυνατότητες απορρήτου στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, ξεκινώντας με την εφαρμογή Mail.

Στην παρουσίαση της Apple, η   Διευθυντής Μηχανικών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Apple, μίλησε για “αόρατα pixel”, δηλαδή  μεταδεδομένα που περιλαμβάνονται σε email μάρκετινγκ που μπορούν να παρακολουθούν πληροφορίες σχετικά με το εάν, πότε και πού έχετε διαβάσει ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Η Apple θα προσθέσει τώρα αυτό που ονομάζουν Προστασία απορρήτου αλληλογραφίας και θα επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία, οπότε ο αποστολέας δεν θα μπορεί να δει τη διεύθυνση IP σας, εάν έχετε διαβάσει το email του και πότε το κάνατε.

Το Safari θα είναι επίσης πολύ πιο ασφαλές από τώρα και στο εξής. Σε μια κίνηση που μοιάζει κάπως με αυτό που έκανε το Firefox με τη ονομασία “Total Cookie Protection”, το Safari θα αποκλείσει πλέον τις ιστοσελίδες από την πρόσβαση στη διεύθυνση IP σας και παρακολουθώντας έτσι τη δραστηριότητά σας σε άλλους ιστότοπους, σύμφωνα με τον Erik Neuenschwander, διευθυντή του απορρήτου των χρηστών στην Apple.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *