Το Google σύντομα θα σας επιτρέψει να επιλέξετε από περισσότερες μηχανές  αναζήτησης πληροφοριών για  Android στην Ευρώπη

Το Google σύντομα θα σας επιτρέψει να επιλέξετε από περισσότερες μηχανές αναζήτησης πληροφοριών για Android στην Ευρώπη

Το 2018, η Google επιβλήθηκε με ένα τεράστιο πρόστιμο 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ, η οποία περιελάμβανε τη σύνδεση της Αναζήτησης Google με εφαρμογές περιήγησης. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έκανε πολλές αλλαγές στο λειτουργικό της σύστημα για να δώσει στους Ευρωπαίους χρήστες περισσότερες επιλογές, όπως μια «οθόνη επιλογής» μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τον προτιμώμενο πάροχο αναζήτησης.

Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα τελικό σύνολο αλλαγών σε αυτήν την οθόνη επιλογής, η οποία θα φτάσει στους Ευρωπαίους πελάτες τον Σεπτέμβριο.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η συμμετοχή θα είναι δωρεάν για όλους τους κατάλληλους παρόχους αναζήτησης. Η Google ξεκίνησε αρχικά την οθόνη επιλογής με υποστήριξη έως και τεσσάρων παρόχων – συμπεριλαμβανομένου και του δικού της  . Ανακοίνωσε επίσης ένα  σύστημα δημοπρασιών μέσω του οποίου πρόσθεσε τρεις πλειοδότες με την υψηλότερη πληρωμή στην οθόνη κάθε τρίμηνο. Ορισμένοι πάροχοι αναζήτησης όπως το DuckDuckGo κατηγόρησαν την εταιρεία για αυτήν την πρακτική, λέγοντας ότι κίνητρο τους παρόχους αναζήτησης να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους παραβιάζοντας το απόρρητο των χρηστών.

Ωστόσο, η Google ανοίγει τώρα τη διαδικασία για όλους τους κατάλληλους παρόχους αναζήτησης. Ο τεχνολογικός γίγαντας συνέχισε να λέει ότι:

Πάντα πιστεύαμε στο να προσφέρουμε στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις επιλογές και να ανταγωνιζόμαστε την αξία των υπηρεσιών μας. Και γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι επιλέγουν το Google επειδή είναι χρήσιμο. όχι επειδή δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Γι ‘αυτό θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Αναζήτηση Google και στο Android για να τα καταστήσουμε τα πιο χρήσιμα προϊόντα και εκτιμούμε τον ανοιχτό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτούς τους τομείς.

 Οι αλλαγές θα κυκλοφορήσουν στο Android στην Ευρώπη έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *