Το Microsoft Outlook για iOS σάς επιτρέπει τώρα να χρησιμοποιείτε τη φωνή σας για να γράφετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

Το Microsoft Outlook για iOS σάς επιτρέπει τώρα να χρησιμοποιείτε τη φωνή σας για να γράφετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

H Microsoft προσθέτει φωνητικές δυνατότητες στην εφαρμογή Outlook για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να προγραμματίζουν συναντήσεις και να κάνουν αναζήτηση χρησιμοποιώντας τη φωνή τους. Οι νέες δυνατότητες φωνής που υποστηρίζονται από την Cortana θα είναι διαθέσιμες πρώτες στο Outlook για iOS, με την υποστήριξη Android σύντομα.

Σύντομα θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο   στο Outlook για κινητά που θα σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία φωνής. Θα μπορείτε να ρωτήσετε πράγματα όπως “Πότε είναι η επόμενη συνάντηση της ομάδας μου;” ή αναζητήστε συναδέλφους, αρχεία και καταχωρήσεις ημερολογίου. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τη φωνή για να επισυνάψετε αρχεία γρήγορα, καθώς το Outlook χρησιμοποιεί το Microsoft Graph για την εμφάνιση σχετικών εγγράφων.

Η υπαγόρευση αποτελεί μεγάλο μέρος του Word και του Outlook στην επιφάνεια εργασίας εδώ και χρόνια και τώρα εμφανίζεται στην έκδοση του Outlook για κινητά. Μπορείτε να απαντήσετε σε μηνύματα με τη φωνή σας στο iOS ή να γράψετε νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ομιλίας σε κείμενο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η φωνητική λειτουργικότητα της Cortana εμφανίστηκε στο Outlook. Η Microsoft εξελίσσεται σταδιακά σε αυτό το σημείο με μια αποκλειστική λειτουργία Play My Emails στο Outlook mobile. Ωστόσο, αυτή η νέα ενημέρωση φέρνει φωνή σε σχεδόν όλα τα μέρη του Outlook για κινητά.

Παράλληλα με τη φωνητική προσθήκη, η Microsoft ξεκινά επίσης μια ξεχωριστή υπηρεσία Scheduler Microsoft 365 σήμερα. Έχει σχεδιαστεί για τους διαχειριστές του Microsoft 365 ώστε να επιτρέπει την υπηρεσία backend που βοηθά στον προγραμματισμό συσκέψεων. Συνδέεται στην Cortana για να επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν συσκέψεις χρησιμοποιώντας απλώς απαντήσεις μέσω email. Μπορείτε να απαντήσετε σε έναν συνάδελφο που επιβεβαιώνει μια συνάντηση και απλώς να γράψετε “Cortana, βρες μια ώρα για να συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα” και η Cortana θα πρέπει να βρει τον καταλληλότερο χρόνο και να κανονίσει τη συνάντηση.

Αυτές οι λειτουργίες είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ώθησης από τη Microsoft να επανατοποθετήσει την Cortana ως βοηθό παραγωγικότητας. Η Microsoft κυκλοφόρησε πρώτη φορά το Cortana  για iOS και για Android τον Δεκέμβριο του 2015 και η εταιρεία έκλεισε την εφαρμογή νωρίτερα αυτό το έτος. Το κλείσιμο έγινε όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella αναγνώρισε προηγουμένως τις δυσκολίες της εταιρείας να ανταγωνιστεί με άλλους ψηφιακούς βοηθούς, αποκαλύπτοντας το 2019 ότι η Microsoft δεν είδε πλέον την Cortana ως ανταγωνιστή της Alexa και του Google Assistant.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *