Τα Chromebook αποκτούν νέες ενημερώσεις ασφάλειας και προσβασιμότητας για απομακρυσμένη μάθηση

Τα Chromebook αποκτούν νέες ενημερώσεις ασφάλειας και προσβασιμότητας για απομακρυσμένη μάθηση

Η Google ξεκίνησε έναν πιο γρήγορο τρόπο σύνδεσης σε ορισμένους ιστότοπους με το Chrome OS νωρίτερα αυτό το έτος χωρίς να χρησιμοποιήσει τον κωδικό πρόσβασης που έχετε δημιουργήσει για αυτούς τους ιστότοπους. Χάρη στη δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας Ιστού (WebAuthn) της εταιρείας, μπορείτε να συνδεθείτε σε υποστηριζόμενους ιστότοπους χρησιμοποιώντας το PIN ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε στο Chromebook σας.

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι φέρνει τη δυνατότητα σύνδεσης σε ένα Chromebook χρησιμοποιώντας εξαψήφιο PIN στους εκπαιδευτικούς χρήστες. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο σε συσκευές που τροφοδοτούνται από ένα τσιπ ασφαλείας H1. Θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε ένα PIN όταν συνδέεστε στη συσκευή που έχετε εκχωρήσει. Ο γίγαντας αναζήτησης σημείωσε ότι η νέα ενημέρωση προορίζεται να υποστηρίξει μαθητές καθώς συμμετέχουν σε απομακρυσμένες τάξεις χρησιμοποιώντας τις συσκευές που έχουν εκχωρηθεί από τα σχολεία τους.

Η Google κυκλοφορεί επίσης μια νέα ενημέρωση προσβασιμότητας τον Αύγουστο που θα επιτρέπει στους μαθητές να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο σημείο στην οθόνη τους με τη νέα λειτουργία πλοήγησης Point Scanning. Είναι μέρος της μεθόδου εισόδου εναλλαγής πρόσβασης για Chromebook που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον κέρσορα χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο πληκτρολόγιο ή μια εξωτερική συσκευή που συνδέεται μέσω USB ή Bluetooth. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει πρώτα να επιλέξετε την οριζόντια θέση της επιλογής σας και μετά να επιλέξετε την κατακόρυφη θέση.

Επιπλέον, το Chrome OS έχει προσθέσει μια νέα μέθοδο panning στο μεγεθυντικό φακό πλήρους οθόνης που σας επιτρέπει να κρατάτε το ποντίκι στο κέντρο της οθόνης, και να μετακινείτε αυτό που θέλετε να προβάλλετε. Προηγουμένως, θα μπορούσατε να μετακινήσετε την οθόνη μόνο όταν το ποντίκι φτάσει στην άκρη της μεγεθυμένης θύρας προβολής.

Η Google κυκλοφόρησε επίσης νέα προγράμματα εκμάθησης για τον αναγνώστη οθόνης του ChromeVox. Αυτά περιλαμβάνουν έναν γρήγορο προσανατολισμό και διαδραστικά μαθήματα. Μια νέα σελίδα προστίθεται επίσης στην κονσόλα διαχειριστή για την εμφάνιση των αναφορών του Chrome Insights, οι οποίες εμφανίζουν την ημερομηνία λήξης της αυτόματης ενημέρωσης μιας συσκευής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *