Το ThinkPad X1 Extreme της Lenovo ταιριάζει  τα γραφικά RTX 3080 σε ένα λεπτό σώμα.

Το ThinkPad X1 Extreme της Lenovo ταιριάζει τα γραφικά RTX 3080 σε ένα λεπτό σώμα.

Η Lenovo παρουσίασε το κορυφαίο φορητό υπολογιστή ThinkPad X1 Extreme 4ης γενιάς με τα πιο πρόσφατα στοιχεία Intel και NVIDIA που είναι μέσα σε αυτό το διάσημο λεπτό και ελαφρύ σώμα από ανθρακονήματα. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ένα νέο ThinkPad Yoga με τεχνολογία AMD, ένα ζευγάρι νέων Chromebook και μια σειρά από αξεσουάρ όπως κάμερες, ποντίκια, πληκτρολόγια και φορτιστές. 

Lenovo's X1 Extreme laptop fits RTX 3080 graphics into a 17.7mm body

Το ThinkPad X1 Extreme είναι σίγουρα το κορυφαίο σημείο της νέας κυκλοφορίας. Ως συνήθως, στεγάζεται σε ενισχυμένο σώμα από ανθρακονήματα για να διατηρεί το βάρος χαμηλό και είναι πράγματι πολύ λεπτό και ελαφρύ με μόλις 17,7 mm και 1,81 kg (μόλις κάτω από τέσσερα κιλά, ανάλογα με τη διαμόρφωση). Για το τελευταίο μοντέλο, η Lenovo πρόσθεσε ένα νέο υβριδικό σύστημα ψύξης με παραδοσιακούς σωλήνες θερμότητας, έναν μεγάλο θάλαμο ατμών, εισαγωγή αέρα πληκτρολογίου και σχεδιασμό διπλής παράκαμψης που αποσκοπούσε στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα.

Το X1 Extreme έρχεται τώρα με μερικά αρκετά ισχυρά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων επεξεργαστών Intel Core i9 σειράς 11ης γενιάς, καθώς και γραφικά έως NVIDIA RTX 3080 (ξεκινώντας από RTX-3050 Ti). Η τελευταία τροφοδοτεί μια νέα οθόνη 16 ιντσών, 16:10 με είτε QHD + είτε UHD + πάνελ. Οι οθόνες υψηλότερης ανάλυσης (τόσο αφής όσο και αφής) προσφέρουν υποστήριξη Dolby Vision HDR και 600 nits μέγιστης φωτεινότητας. Αν και δεν είναι πλήρεις οθόνες 10-bit, προσφέρουν χρώμα 8 + 2 bit (FRC dithed) για προσομοίωση 10-bit, για οποιεσδήποτε εμφανίσεις εκτός οθόνης. 

Lenovo's X1 Extreme laptop fits RTX 3080 graphics into a 17.7mm body

Μπορεί να διαμορφωθεί με έως και 64 GB μνήμης DDR4, δύο 2TB M.2 PCIe Gen4 SSD και μπαταρία 90 Wh που αποδίδει έως και 10,7 ώρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν το WiFi 6E και το προαιρετικό ασύρματο WAN 5G, μια υπέρυθρη κάμερα FHD ή FHD με κλείστρο φυσικής κάμερας, τα ηχεία Dolby Atmos, μια συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και μια μεγαλύτερη επιφάνεια αφής 115 mm (μαζί με ένα σημείο παρακολούθησης). 

Με άλλα λόγια, αυτό μοιάζει με ένα ισχυρό σύστημα για δημιουργούς εν κινήσει ή ακόμα και για παίκτες που θέλουν να διατηρήσουν τα πράγματα ελαφριά και χαμηλού προφίλ. Οι φορητοί φορητοί υπολογιστές δεν έρχονται φθηνά, ωστόσο: το ThinkPad X1 Extreme Gen 4 ξεκινά από 2.150 $ και φτάνει τον Αύγουστο του 2021. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *