Ο John McAfee, 75 ετών, βρέθηκε νεκρός στη φυλακή της Βαρκελώνης- πιθανή η  αυτοκτονία

Ο John McAfee, 75 ετών, βρέθηκε νεκρός στη φυλακή της Βαρκελώνης- πιθανή η αυτοκτονία

Ο John McAfee, ιδρυτής της εταιρείας προστασίας από ιούς McAfee, βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή Brians 2 Penitentiary της Βαρκελώνης, σύμφωνα με έκθεση του El Pais. Ο 75χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει απαγχονιστεί, επρόκειτο να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες που τον κατηγόρησαν ότι διέφυγε φόρους αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της εμπορίας κρυπτονομισμάτων.

Ο McAfee βρίσκεται στη φυλακή στην Ισπανία από τις 4 Οκτωβρίου μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο El Prat στις 9:30 π.μ. την προηγούμενη ημέρα. Ήταν έτοιμος να πετάξει στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας κατά τη σύλληψή του. Η επιβολή του νόμου επικέντρωσε τις προσπάθειές τους να τον συλλάβουν στα ισπανικά αεροδρόμια επειδή δημοσίευσε μια φωτογραφία του αφού προσγειώθηκε στο Reus της Tarragona μετά από ένα ταξίδι στη Γερμανία με ιδιωτικό τζετ.

Νωρίτερα φέτος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποκάλυψε ένα κατηγορητήριο εναντίον του John McAfee και του συμβούλου της ομάδας κρυπτογράφησής του. Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν πολλές διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες συνολικά είχαν ποινές φυλάκισης έως 100 ετών, καθώς και χρηματικές ποινές.

Αφού βρήκε τον McAfee στο κελί του, οι φρουροί των φυλακών και οι ιατρικές υπηρεσίες επιχείρησαν να παράσχουν βοήθεια, αλλά δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν να πεθάνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *