Η Microsoft ανακοινώνει επίσημα τα Windows 11

Η Microsoft ανακοινώνει επίσημα τα Windows 11

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα τα Windows 11, την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows που φέρνει μαζί του μια σημαντική αναθεώρηση του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη, χωρίς κάποια στοιχεία όπως τα ζωντανά πλακίδια που πρωτοεμφανίστηκαν με τα Windows 8 το 2012. Ενώ διαρρέθηκαν τμήματα της επερχόμενης έκδοσης των Windows χάρη στο το ISO που έχει διαρρεύσει για μια έκδοση πριν από την κυκλοφορία, η εταιρεία έχει πολλά να επιδείξει σήμερα.

Η ανανέωση διεπαφής χρήστη – με κωδικό όνομα Sun Valley – βρίσκεται σε λειτουργία για λίγο. Οι αλλαγές θεωρήθηκαν αρχικά ότι αποτελούν μέρος μιας ενημέρωσης στα Windows 10, η οποία περιελάμβανε ενημερωμένες εφαρμογές εντός του κουτιού, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Store – η οποία εισήγαγε νέες πολιτικές για την επέκταση των τύπων εφαρμογών που μπορούν να φιλοξενηθούν σε αυτό. Ωστόσο, το μέγεθος των αλλαγών φαίνεται να δικαιολογούσε μια σημαντική αναδιάρθρωση του λειτουργικού συστήματος. Η εταιρεία προσθέτει επίσης υποστήριξη για web widget,  μαζί με τις νέες πολιτικές για το κατάστημα.

Windows 11

Τα Windows 11 ξεκινούν μια νέα σχεδίαση του μενού Έναρξη που φιλοξενεί εικονίδια εφαρμογών, αντί για ζωντανά πλακίδια. Τα εικονίδια της γραμμής εργασιών είναι πλέον στο κέντρο από προεπιλογή και τα φυλλάδια για το μενού “Έναρξη” και το Κέντρο δράσης τώρα αιωρούνται πάνω από τη γραμμή εργασιών. Υπάρχουν νέες κινούμενες εικόνες σε γενικές γραμμές, η οποία είναι πάντα μια ευπρόσδεκτη προσθήκη όταν πρόκειται για βελτιώσεις εμπειρίας χρήστη.

Windows 11

Το Κέντρο δράσης που φιλοξενεί τις εναλλαγές και τις ειδοποιήσεις των γρήγορων ενεργειών λαμβάνει επίσης μια σημαντική ενημέρωση. Όπως και με άλλα σημαντικά στοιχεία στο λειτουργικό σύστημα, η εταιρεία δανείζεται σε μεγάλο βαθμό στοιχεία  από τα   Windows 10X. Οι γρήγορες ενέργειες και οι ειδοποιήσεις είναι πλέον ξεχωριστές ενότητες, επιτρέποντας έναν καθαρότερο σχεδιασμό.

Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς η εταιρεία φέρνει επίσης πολλές βελτιώσεις σε όσους χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα σε συσκευές με οθόνη αφής. Υπάρχουν νέες κινήσεις για εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών, βελτιώσεις στο μέγεθος με χρήση γραφίδας ή δακτύλου και πολλά άλλα. Αυτές οι νέες κινήσεις συνδυάζονται με το βελτιωμένο πληκτρολόγιο αφής για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης των Windows σε tablet ή συσκευή με δυνατότητα αφής.

Windows 11

Υπάρχουν βελτιώσεις σε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές και πολλαπλές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας λήψης παραθύρου που εντοπίστηκε στην προηγούμενη έκδοση. Οι εικονικοί επιτραπέζιοι υπολογιστές μπορούν τώρα να έχουν ξεχωριστές ταπετσαρίες για εξατομίκευση και το ειδικό εικονίδιο στη γραμμή εργασιών χρησιμοποιείται πλέον μόνο για εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, αντικαθιστώντας το Χρονολόγιο από τα Windows 10.

Windows 11

Όταν πρόκειται για παραγωγικότητα, το λειτουργικό σύστημα θα έχει βαθιά ενσωμάτωση ομάδων, προσφέροντας εύκολους και χρήσιμους τρόπους για γρήγορη πρόσβαση στις πρόσφατες συνομιλίες, ρύθμιση μιας σύσκεψης και πολλά άλλα.

Windows 11

Τα Windows 11 φέρνουν επίσης βελτιώσεις στην απόδοση. Ο Panos Panay λέει ότι οι ενημερώσεις των Windows θα είναι 40% μικρότερες και τεχνολογίες όπως το Direct Storage θα φέρουν καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια.  

Android apps on WIndows 11

Επόμενο είναι το Microsoft Store, το οποίο αποκτά μια τεράστια νέα δυνατότητα στον τρόπο υποστήριξης για εφαρμογές Android, μαζί με μια τεράστια οπτική ανανέωση. Η εταιρεία προσθέτει ένα κατάστημα Amazon για να επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές Android όπως το TikTok απευθείας στα Windows 11 μέσω αυτού του καταστήματος. Οι εφαρμογές λειτουργούν παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο το τηλέφωνό σας εμφανίζει εφαρμογές και αποτελεί τεράστια προσφορά. Στο παρελθόν, η εταιρεία εργάστηκε σε ένα έργο – που ονομάζεται Astoria – για να τρέξει εφαρμογές Android σε Windows χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες γεφυρών που κατασκευάζει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πρώτοι που θα λάβουν την επίσημη έκδοση των Windows 11 θα είναι οι Windows Insiders. Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ενημερώσεις για να διορθώσει σταδιακά τα άσχημα στοιχεία  και να προσθέσει λειτουργίες πριν κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα στους χρήστες .  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *