Αυτό το κινεζικό τσιπ τεχνολογίας 7nm θα πάρει την επόμενη γενιά Nvidia και AMD GPUs

Αυτό το κινεζικό τσιπ τεχνολογίας 7nm θα πάρει την επόμενη γενιά Nvidia και AMD GPUs

Η Biren Technology, μια κινεζική προσπάθεια που σχεδιάζει GPU και επιταχυντές, φέρεται να κατασκευάζει ένα νέο τσιπ 7nm που θα ανταγωνίζεται τις επόμενες γενικές μονάδες GPU της Nvidia, σύμφωνα με μια έκθεση από Κινέζικα μέσα ενημέρωσης  .

Ο CTO και επικεφαλής αρχιτέκτονας της Biren Technology, Mike Hong, σε συνέντευξή του πρόσφατα, ενημέρωσε τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ότι η νέα GPU των 7nm της εταιρείας προχωρά πολύ καλά και αναμένεται να κυκλοφορήσει το ίδιο το τρέχον έτος. Το τσιπ έχει σχεδιαστεί ως επιταχυντής για την αντιμετώπιση των φόρτων εργασίας HPC και AI / ML. Η εταιρεία είναι αρκετά σίγουρη για την απόδοση πιστεύοντας ότι το νέο της προϊόν 7nm θα μπορούσε να ανταγωνιστεί GPU επόμενης γενιάς Nvidia 5nm με βάση το Ada Lovelace.

Η Ada Lovelace φέρεται να είναι η μικροαρχιτεκτονική της επόμενης γενιάς της Nvidia, η οποία προορίζεται να πετύχει τα σχέδια Ampere της τρέχουσας γενιάς και θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας μια διαδικασία 5nm είτε από το TSMC είτε από τη Samsung. Στον χώρο AI και HPC, αυτή τη στιγμή η εταιρεία κατασκευάζει τους επιταχυντές A100 που βασίζονται στο Ampere, οι οποίοι διαθέτουν ήδη εντυπωσιακές προδιαγραφές:

  • 6,912 CUDA Cores,
  • 432 Tensor Cores,
  • έως 80GB HBM2E,
  • έως 2TB / s εύρους ζώνης μνήμης.

Έτσι, το επόμενο gen Ada Lovelace θα είναι σίγουρα τουλάχιστον τόσο εντυπωσιακό και δεν θα είναι εύκολο επίτευγμα.

Στη συνέχεια, υπάρχουν και άλλες προκλήσεις για το νέο τσιπ Biren. Τα τελευταία χρόνια, η AMD καταβάλλει επίσης γενναίες προσπάθειες για ουσιαστική είσοδο στην επικερδή αγορά διακομιστών και HPC. Πέρυσι, κυκλοφόρησε τον επιταχυντή 32 GB MI100 με βάση την αρχιτεκτονική CDNA και έδειξε την κάρτα ως την πρώτη GPU στον κόσμο που έσπασε το φράγμα 10TFLOP FP64. Και δεν μπορούμε επίσης να ξεχάσουμε τις επερχόμενες  Xe HP GPU της Intel που ονομάζονται Arctic Sound.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *