Σύμφωνα με πληροφορίες, το YouTube απέσυρε βίντεο από ομάδα που καταγράφει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το YouTube απέσυρε βίντεο από ομάδα που καταγράφει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα

Το YouTube απέσυρε πολλά βίντεο από το κανάλι μιας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο προσπαθούσε να τεκμηριώσει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Xinjiang της Κίνας, για παραβίαση της πολιτικής κατά της παρενόχλησης .

Στις 15 Ιουνίου, το Atajurt Kazakh Human Rights δήλωσε ότι η πλατφόρμα βίντεο που ανήκει στην Google απενεργοποίησε εντελώς το κανάλι της, λέγοντας στην ομάδα ότι είχε λάβει πάρα πολλές προειδοποιήσεις εναντίον του καναλιού της για βίντεο όπου οι άνθρωποι εμφάνισαν ταυτότητες που δείχνουν ότι σχετίζονται με αγνοούμενους κατοίκους της Σινγιάνγκ. Αυτό προφανώς παραβίασε τον κανόνα του YouTube κατά της εμφάνισης προσωπικών πληροφοριών, γεγονός που οδήγησε στην κατάργηση των βίντεο. Το κανάλι αποκαταστάθηκε τρεις ημέρες αργότερα s.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το YouTube ζήτησε από το  Atajurt να κόψει ή να αποκρύψει τα αναγνωριστικά στα βίντεο, αλλά ο διαχειριστής του καναλιού είπε ότι δεν θέλει να το κάνει λόγω ανησυχίας ότι τέτοια ενέργεια θα έβλαπτε την αξιοπιστία του. Το Atajurt επαινέθηκε από οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Human Rights Watch, που βοήθησε να εκθέσει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το MIT Technology Review, το Atajurt δημοσιεύει μαρτυρίες από τα μέλη της οικογένειας ατόμων που κρατούνται σε κινεζικά στρατόπεδα στο Xinjiang.

Τα περισσότερα από τα βίντεο που καταργήθηκαν έχουν αποκατασταθεί μετά από ένσταση, αλλά μερικά παρέμειναν χωρίς δυνατότητα παρακολούθησης και σύμφωνα με το Reuters, το Atajurt δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για τα βίντεό της σε πλατφόρμα βίντεο Odysee που βασίζεται σε blockchain.

Η Google δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό την Κυριακή, αλλά δήλωσε   ότι χαιρετίζει τις «υπεύθυνες προσπάθειες τεκμηρίωσης σημαντικών υποθέσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο». Το YouTube έχει “αυστηρές πολιτικές που απαγορεύουν την παρενόχληση … συμπεριλαμβανομένου του doxing”, γι ‘αυτό δεν επιτρέπει τη δημοσίευση προσωπικών στοιχείων.

Μια έκθεση της 10ης Ιουνίου από τη Διεθνή Αμνηστία διαπίστωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση διενήργησε κρατικές διώξεις, συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων, εναντίον ανθρώπων στην επαρχία Xinjiang στη δυτική Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Ουιγούρων και των κατοίκων του Καζακστάν. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκτιμήσει ότι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο Ουιγούροι κρατούνται σε στρατόπεδα στην Κίνα, ισχυρισμός ότι η Κίνα αμφισβήτησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *