Η Rigetti παρουσιάζει τον πρώτο στον κόσμο κβαντικό επεξεργαστή πολλαπλών τσιπ για επεκτάσιμους κβαντικούς υπολογιστές

Η Rigetti παρουσιάζει τον πρώτο στον κόσμο κβαντικό επεξεργαστή πολλαπλών τσιπ για επεκτάσιμους κβαντικούς υπολογιστές

 Ο κβαντικός επεξεργαστής πολλαπλών τσιπ της

Rigetti Rigetti Computing, ένας από τους πρωτοπόρους στην κβαντική υπολογιστική πλήρους στοίβας, ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο κβαντικό επεξεργαστή πολλαπλών τσιπ στον  κόσμο. Με βάση μια ιδιόκτητη αρθρωτή αρχιτεκτονική, ο κβαντικός επεξεργαστής προορίζεται να ενισχύσει την εμπορευματοποίηση και την επεκτασιμότητα των ανθεκτικών σε σφάλματα κβαντικών υπολογιστών.

Το τσιπ πολλαπλών qubit της Rigetti συνδέεται και φωλιάζει πολλές ταυτόσημες μήτρες σε έναν κβαντικό υπολογιστή μεγάλης κλίμακας. Αυτό μειώνει ουσιαστικά την πολυπλοκότητα κατασκευής και μηχανικής που απαιτείται για την παραγωγή πρακτικών κβαντικών υπολογιστών. Θεωρητικά, θα πρέπει επίσης να παρέχει έναν τρόπο για τον Rigetti να αυξήσει τον αριθμό qubit στους κβαντικούς υπολογιστές του.

«Η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι ένας κεντρικός στόχος σε ολόκληρη τη βιομηχανία κβαντικών υπολογιστών. Η Rigetti είναι η πρώτη που επέδειξε μια κομψή, αποτελεσματική λύση σε αυτή τη μεγάλη τεχνική πρόκληση », δήλωσε ο Marko Lončar, καθηγητής ηλεκτρολόγων μηχανικών και κβαντικού υλικού στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο οποίος είναι επίσης εξοικειωμένος με το έργο της εταιρείας.

«Έχουμε αναπτύξει μια θεμελιωδώς νέα προσέγγιση για την κλιμάκωση των κβαντικών υπολογιστών», λέει ο Chad Rigetti, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rigetti Computing. “Οι ιδιόκτητες καινοτομίες μας στον σχεδιασμό και την κατασκευή τσιπ έχουν ξεκλειδώσει αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ο ταχύτερος δρόμος για την οικοδόμηση των συστημάτων που απαιτούνται για την εκτέλεση πρακτικών εφαρμογών και τη διόρθωση σφαλμάτων.”

Το κλειδί για τους εμπορικούς και πρακτικούς κβαντικούς υπολογιστές έγκειται στην αύξηση του αριθμού των qubits ανεκτικών σε σφάλματα στους κβαντικούς υπολογιστές. Ο κβαντικός όγκος του Rigetti, ο οποίος είναι ο μέγιστος αριθμός qubit που μπορεί να διατηρήσει ένας κβαντικός υπολογιστής χωρίς να χάσει τη συνοχή στα qubit του, είναι 31. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει σύντομα. Η Rigetti σχεδιάζει να τοποθετήσει τη νέα αρχιτεκτονική chip ως κεντρικό στοιχείο σε έναν κβαντικό υπολογιστή 80-qubit που σκοπεύει να αποκαλύψει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *