Το Facebook ενισχύει τις προσπάθειες κατά του εξτρεμισμού με νέες προειδοποιήσεις περιεχομένου

Το Facebook ενισχύει τις προσπάθειες κατά του εξτρεμισμού με νέες προειδοποιήσεις περιεχομένου

Οι άνθρωποι μοιράζονται στιγμιότυπα οθόνης ενός νέου μηνύματος που λαμβάνουν από το Facebook, εάν αυτοί ή κάποιος που γνωρίζουν βλέπουν περιεχόμενο που το Facebook θεωρεί εξτρεμιστικό. Μόλις ένας χρήστης λάβει μια ειδοποίηση, μπορεί να την απορρίψει ή να πατήσει το κουμπί Λήψη υποστήριξης που πιθανώς συνδέεται με εθνικές αντι-εξτρεμιστικές οργανώσεις, αν και αυτό δεν είναι σαφές, καθώς ο Neowin δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί με την ειδοποίηση.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ένας εκπρόσωπος του Facebook έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το ακόλουθο μήνυμα στο Reuters:

«Αυτή η δοκιμή είναι μέρος της ευρύτερης δουλειάς μας για την αξιολόγηση τρόπων παροχής πόρων και υποστήριξης σε άτομα στο Facebook που μπορεί να έχουν εμπλακεί ή να εκτεθούν σε εξτρεμιστικό περιεχόμενο ή μπορεί γνωρίστε κάποιον που κινδυνεύει. Συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες σε αυτόν τον χώρο και ελπίζουμε να μοιραστούμε περισσότερα στο μέλλον. “

Ανέφερε ότι η απόπειρα παρέμβασης της σε αυτό το θέμα είναι μέρος της δέσμευσής της για την εκστρατεία Christchurch Call to Action, μια αναφορά στο μαζικό πυροβολισμό στο τζαμί Al Noor από τον φασιστικό Brenton Harrison Tarrant. Ενώ η προειδοποίηση σίγουρα θα αποδειχθεί για την καταπολέμηση ακροδεξιών ιδεολογιών όπως η Tarrant’s, δεν είναι σαφές ακριβώς τι είδους πολιτική θεωρεί το Facebook εξτρεμιστικό.

Ενώ το Facebook καταργεί προληπτικά το περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες από τον ιστότοπό του, προειδοποίησε ότι δεν μπορεί πάντα να το διαγράψει προτού το έχουν ήδη δει. Με αυτές τις προειδοποιήσεις, θα είναι σε θέση να προειδοποιεί τους ανθρώπους ότι έχουν δει δυνητικά εξτρεμιστικό περιεχόμενο σε μια προσπάθεια να τους εμποδίσουν να δελεαστούν στις διαφορετικές ιδεολογίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *