Το Facebook, η Google και το Twitter απειλούν να εγκαταλείψουν το Χονγκ Κονγκ λόγω αλλαγών στον νόμο περί απορρήτου

Το Facebook, η Google και το Twitter απειλούν να εγκαταλείψουν το Χονγκ Κονγκ λόγω αλλαγών στον νόμο περί απορρήτου

Οι εταιρείες τεχνολογίας ήδη διαφωνούν με την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ και η ένταση φαίνεται να αυξάνεται. Η Wall Street Journal έχει μάθει ότι η Asia Internet Coalition, μια τεχνολογία συμμαχία συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google και το Twitter, έχει ήσυχα προειδοποίησε το Χονγκ Κονγκ ότι οι εταιρείες θα σταματήσει να λειτουργεί στο έδαφος αν τα όργανα προχωρήσουν με τροποποιήσεις του νόμου προστασίας των δεδομένων που θα μπορούσε να κρατήσει εταιρείες ευθύνονται για doxxing καμπάνιες.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες ανησυχούν ότι το προσωπικό θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινικές έρευνες ή ακόμη και χρεώσεις εάν οι χρήστες μοιράζονται προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο, ακόμη και αν δεν σήμαινε κακό. Αυτή θα ήταν μια «εντελώς δυσανάλογη και περιττή απάντηση» και θα μπορούσε να χαλαρώσει την ελευθερία του λόγου, έγραψε ο Συνασπισμός. Αντίθετα, η συμμαχία πρότεινε στο Χονγκ Κονγκ να περιορίσει το πεδίο των παραβάσεων.

Ο Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Χονγκ Κονγκ αναγνώρισε την ύπαρξη της επιστολής, αλλά είπε ότι χρειάστηκαν νέα μέτρα αφού το doxxing ώθησε τα «όρια της ηθικής και του νόμου». Ο Επίτροπος επέμεινε επίσης ότι οι τροποποιημένοι νόμοι “δεν θα έχουν καμία επίπτωση” στην ελευθερία του λόγου και δεν θα αποτρέψουν τις εξωτερικές επενδύσεις στην περιοχή του Χονγκ Κονγκ.

Οι τροποποιήσεις θα μπορούσαν να εγκριθούν έως το τέλος του νομοθετικού έτους.

Η ανησυχία είναι ότι οι αξιωματούχοι της Κίνας ενδέχεται να κάνουν κατάχρηση των ενημερωμένων νόμων για να σιωπήσουν τη διαφωνία. Οι υπέρ της δημοκρατίας ακτιβιστές, αστυνομικοί και άλλοι ασχολούνται συχνά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2019, και υπάρχει μια ανησυχία ότι οι αναθεωρημένοι νόμοι θα μπορούσαν να διατυπωθούν αρκετά χαλαρά ώστε η απλή κοινή χρήση φωτογραφίας κάποιου σε δημόσιο χώρο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα τόσο σε εταιρείες που μοιράζονται όσο και σε εταιρείες τεχνολογίας. Θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο να λογοδοτεί η αστυνομία για βία ή να ασκεί κριτική σε αξιωματούχους για αντιδημοκρατικές πολιτικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *