Το Twitter χάνει τις νόμιμες προστασίες του στην Ινδία μετά από κυβερνητική εντολή

Το Twitter χάνει τις νόμιμες προστασίες του στην Ινδία μετά από κυβερνητική εντολή

Το Twitter έχει χάσει την προστασία ευθύνης του από περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες στην Ινδία λόγω της μη συμμόρφωσής του με τους κανόνες IT της χώρας, δήλωσε η ινδική κυβέρνηση σε δικαστήριο. Η κίνηση θα μπορούσε να αφήσει τα στελέχη της εταιρείας ευάλωτα σε ποινικές κατηγορίες για απαράδεκτο υλικό στην πλατφόρμα της .

Η ινδική αστυνομία έχει καταθέσει τουλάχιστον πέντε υποθέσεις εναντίον της εταιρείας ή των υπαλλήλων της, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία και βλασφημικό περιεχόμενο. Πρόσφατα κατατέθηκε έκθεση στην αστυνομία στην πολιτεία του Uttar Pradesh εναντίον του επικεφαλής του Twitter στην Ινδία, Manish Maheshwari, σχετικά με τη δημοσίευση ενός χάρτη της Ινδίας που έδειχνε την αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ ως ξεχωριστή χώρα. 

Το Twitter βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ινδική κυβέρνηση σχετικά με τους νέους κανονισμούς για το Διαδίκτυο, που ονομάζονται Κανόνες Τεχνολογίας Πληροφοριών (Ενδιάμεσοι Οδηγίες και Κώδικας Δεοντολογίας των Ψηφιακών Μέσων), που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο. Επιβάλλουν ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να καταργήσουν το περιεχόμενο εντός 36 ωρών από την ανακοίνωση νομικού περιεχομένου και να χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την κατάργηση προσβλητικού υλικού. Οι πλατφόρμες πρέπει επίσης να διορίζουν τρία στελέχη πλήρους απασχόλησης – τα οποία πρέπει να είναι κάτοικοι της Ινδίας – για συμμόρφωση, παράπονα και συντονισμό με την επιβολή του νόμου. 

Ο υπάλληλος παραπόνων του Twitter, Dharmendra Chatur, ήταν το πρώτο θύμα της διαφοράς. Το στέλεχος αποχώρησε από τη θέση στα τέλη Ιουνίου. Η εταιρεία δήλωσε προηγουμένως ότι χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να συμμορφωθεί με το νόμο. Εν τω μεταξύ, το Twitter υποκλίθηκε στα  αιτήματα της κυβέρνησης να καταργήσει λογαριασμούς με συνδέσμους με τις διαμαρτυρίες των αγροτών που ξέσπασαν στην Ινδία πέρυσι. Ωστόσο, έχει επίσης προκαλέσει την οργή των αξιωματούχων σχετικά με την απόφασή του να χαρακτηρίσει τα tweets από τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος BJP ως «χειραγωγημένα μέσα». 

Μετά από μήνες απειλών, η ινδική κυβέρνηση έχει πλέον δηλώσει επίσημα ότι το Twitter έχει χάσει την ασυλία του έναντι του περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες. Σε μια κατάθεση με ημερομηνία 5 Ιουλίου, το Υπουργείο Πληροφορικής δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Νέο Δελχί ότι η απόφασή του ήταν αποτέλεσμα της παραβίασης του Twitter από την Twitter. Έχουμε επικοινωνήσει με το Twitter για σχόλιο.

Ο υπουργός πληροφοριών και τεχνολογίας της Ινδίας Ράβι Σανκάρ επαίνεσε πρόσφατα άλλους γίγαντες τεχνολογίας των ΗΠΑ για την τήρηση των κανόνων. Ως μέρος των αντίστοιχων αναφορών συμμόρφωσης, το Facebook ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει μέτρα εναντίον 30 εκατομμυρίων  περιεχομένου μεταξύ 15 Μαΐου και 15 Ιουνίου. Η θυγατρική της Instagram κατέγραψε περίπου δύο εκατομμύρια θέσεις κατά την ίδια περίοδο. και η Google είπε ότι είχε αφαιρέσει 59.350 ανάρμοστες δημοσιεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *