Το νέο περιβάλλον εργασίας του Office αρχίζει να κυκλοφορεί σε ορισμένα Office Insiders

Το νέο περιβάλλον εργασίας του Office αρχίζει να κυκλοφορεί σε ορισμένα Office Insiders

Η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση Windows 11 Insider Preview την περασμένη εβδομάδα, φέρνοντας στους χρήστες το λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς για δοκιμή. Μαζί με αυτήν την κυκλοφορία, η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι μια ανανεωμένη διεπαφή χρήστη για τη σουίτα εφαρμογών του Office θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε χρήστες που εκτελούν δοκιμαστικές εκδόσεις της σειράς παραγωγικότητας. Ενώ το UI είχε προγραμματιστεί να το κάνει τόσο στους χρήστες των Windows 11 όσο και των Windows 10 κάποια στιγμή την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ενημέρωσε για μια μικρή καθυστέρηση στην κυκλοφορία της ανανέωσης, υποσχόμενη να το φέρει στα Office Insiders αυτήν την εβδομάδα.

Τώρα, φαίνεται ότι η ανανεωμένη διεπαφή χρήστη έχει αρχίσει να κυκλοφορεί σε κάποιους Office Insiders, όπως εντοπίστηκαν από τους ανθρώπους στο Petri. Επί του παρόντος, η κυκλοφορία φαίνεται να είναι σταδιακή και εμφανίζεται για ορισμένους χρήστες. Όταν η λειτουργία καθίσταται διαθέσιμη, το νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη θα πρέπει να ενεργοποιείται αυτόματα και μπορεί να απενεργοποιείται χειροκίνητα μέσω του παραθύρου Coming Soon στο επάνω μέρος των εφαρμογών. Ωστόσο, εφαρμογές όπως η Access, Project, Publisher και Visio που δεν διαθέτουν το παράθυρο θα προσαρμοστούν σύμφωνα με τις άλλες εφαρμογές του Office όπως το Outlook.

Όσον αφορά το τι έχει αλλάξει, η εταιρεία αγκαλιάζει στρογγυλεμένες γωνίες, φέρνοντας τις γωνιακές άκρες στην κορδέλα. Οι στρογγυλεμένες γωνίες ισχύουν επίσης για τα περιγράμματα παραθύρων, σύμφωνα με τις αλλαγές σχεδιασμού που έρχονται με τα Windows 11. Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων και αυτόματη εναλλαγή θεμάτων μεταξύ τρόπων σκοτεινού και φωτός, με βάση το θέμα του συστήματος. Η γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης είναι επίσης κρυφή από προεπιλογή για να προσφέρει καθαρότερο περιβάλλον εργασίας χρήστη, λέει η εταιρεία. Το εφέ φόντου “Mica”, ωστόσο, θα κάνει το ντεμπούτο του στις εφαρμογές αργότερα.

Δεδομένου ότι μόλις ξεκίνησε η διάθεση, η νέα διεπαφή χρήστη ή η εναλλαγή για την ενεργοποίησή της ενδέχεται να μην εμφανίζονται αμέσως σε όλους τους χρήστες. Ωστόσο, θα πρέπει να διατίθεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Εναλλακτικά, μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε διαθέσιμη μια ενημέρωση από την ενότητα Ενημερώσεις του Office στην επιλογή Λογαριασμός που βρίσκεται στο μενού Αρχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *