36 πολιτείες ξεκινούν αντιμονοπωλιακή αγωγή εναντίον της Google στο Play Store

36 πολιτείες ξεκινούν αντιμονοπωλιακή αγωγή εναντίον της Google στο Play Store

H Google έχει ακόμη μια αγωγή κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. H Politico αναφέρει 36 πολιτείες και η Ουάσιγκτον DC ενώθηκαν για να μηνύσουν την εταιρεία για το χειρισμό του Play Store. Λένε ότι ο έλεγχος της Google στην αγορά παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ. Η διμερής ομάδα γενικών εισαγγελέων πίσω από την αγωγή κατέθεσε την υπόθεση στο ίδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια όπου ο δικαστής Τζέιμς Ντόνατο έχει προγραμματίσει να προσλάβει μήνυση της Epic εναντίον της Google για το Fortnite κατάργηση από το Play Store πέρυσι. 

Αυτή η τελευταία ενέργεια είναι η τέταρτη αγωγή κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατά της Google μετά από τρεις παρόμοιες αξιώσεις το 2020. Τον Δεκέμβριο, μια ομάδα 38 πολιτειών και εδαφών με επικεφαλής τον Γενικό Εισαγγελέα του Κολοράντο Phil Weiser υπέβαλε κατηγορίες αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας εναντίον της εταιρείας για τις επιχειρήσεις αναζήτησης. Ο τεχνολογικός γίγαντας αποτελεί επίσης αντικείμενο έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Η αγωγή της  Τετάρτης έγινε αφού η Google πρόσφατα μείωσε το τέλος προμήθειας στο Play Store στο 15% στα πρώτα 1 εκατομμύρια δολάρια που κερδίζουν προγραμματιστές στην αγορά κάθε χρόνο. Όταν η Google ανακοίνωσε την αλλαγή τον Μάρτιο, ισχυρίστηκε ότι θα μειώσει τις χρεώσεις που απαιτούνται από το 99% των προγραμματιστών Android κατά 50%. Αργότερα φέτος, η Google σχεδιάζει επίσης να εφαρμόσει μια πολιτική που θα απαιτεί από όλους τους προγραμματιστές να επεξεργάζονται τις πληρωμές τους μέσω του συστήματος χρέωσης του Play Store. Η ανακοίνωση οδήγησε σε αναταραχή μεταξύ εταιρειών όπως το Netflix και το Spotify που στο παρελθόν περιόρισαν αυτήν την απαίτηση.   

Ενώ το Play Store είναι προεγκατεστημένο στις περισσότερες συσκευές Android, δεν είναι το μόνο μέρος όπου μπορείτε να κάνετε λήψη λογισμικού στο τηλέφωνό σας. Η Amazon και η Samsung λειτουργούν τα δικά τους καταστήματα εφαρμογών. Είναι επίσης δυνατό να παρακάμψετε εφαρμογές Android από ιστότοπους όπως το APK Mirror, επιτρέποντάς σας να παρακάμψετε εντελώς το Play Store. Και τα δύο αυτά γεγονότα δεν ισχύουν για συσκευές iOS όπου το App Store της Apple είναι το μόνο μέρος όπου μπορείτε να κατεβάσετε λογισμικό για το iPhone ή το iPad σας.      

Η σημερινή αγωγή έρχεται επίσης λίγο μετά από μία εβδομάδα που ένας  ομοσπονδιακός δικαστής στην Ουάσινγκτον απέρριψε  την αντιμονοπωλιακή καταγγελία της FTC κατά του Facebook, λέγοντας ότι ο οργανισμός δεν είχε παρουσιάσει επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του ότι ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων είναι μονοπώλιο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *