H Dodge θα κάνει το ντεμπούτο της σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο  το 2024

H Dodge θα κάνει το ντεμπούτο της σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2024

H Dodge θα κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο  το 2024, απλώς δεν το ονομάζει EV. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την πρώτη της είσοδο στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μπαταριών νωρίτερα σήμερα ως μέρος μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τη Stellantis, τη μητρική της εταιρεία.

Η ανακοίνωση ξεκίνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dodge Tim Kuniskis να δηλώνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «δεν θα πουλήσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα», αλλά «American eMuscle». Tο στέλεχος ανέφερε  ότι το επερχόμενο EV της εταιρείας θα «σκίσει τους δρόμους, όχι τον πλανήτη».

«Η ανάγκη για απόδοση μας έκανε να το κάνουμε», είπε ο Kuniskis προσπαθώντας να εξηγήσει τον άξονα μακριά από κινητήρες εσωτερικής καύσης. Συνέχισε να αναφέρει ότι οι μηχανικοί της εταιρείας πιστεύουν ότι πλησιάζουν ένα «πρακτικό όριο» με την υπάρχουσα τεχνολογία ICE. «Γνωρίζουμε ότι οι ηλεκτροκινητήρες μπορούν να μας δώσουν περισσότερα», είπε. “Και αν γνωρίζουμε μια τεχνολογία που μπορεί να δώσει στους πελάτες μας ένα πλεονέκτημα, έχουμε την υποχρέωση να την αποδεχτούμε.”

Όσο για το ίδιο το αυτοκίνητο, δεν καταφέραμε να το δούμε πολλά, αλλά η ιδέα που έδειξε ο Dodge φαίνεται να δανείζεται στοιχεία σχεδιασμού από τον εμβληματικό φορτιστή του 1969. Επιπλέον, με βάση ένα προηγούμενο μέρος της παρουσίασης Stellantis EV Day 2021, η Dodge θα κατασκευάσει το EV πάνω από τη νέα πλατφόρμα της εταιρείας STLA Large. Όταν η τεχνολογία κυκλοφόρησε το 2024, η Stellantis ισχυρίζεται ότι θα επιτρέψει στα αυτοκίνητά της να φτάσουν 0 έως 60 σε μόλις δύο δευτερόλεπτα και θα έχουν μέγιστη ισχύ ισχύος 886 ίππων, καθώς και μέγιστη εμβέλεια έως και 500 μίλια. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *