Η κωδικοποίηση σε Java υποστηρίζεται στον κώδικα Visual Studio μέσω ενός πακέτου επέκτασης, το οποίο είναι μια συλλογή επεκτάσεων που προτείνει η Microsoft, με ένα πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων, ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα, IntelliCode και άλλα. Η εταιρεία ενημερώνει συνεχώς το ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE) για να ενισχύσει την υποστήριξη για τη γλώσσα προγραμματισμού. Τώρα, αποκάλυψε τον αναπτυξιακό χάρτη πορείας του για το υπόλοιπο του έτους.
Ο χάρτης πορείας της Microsoft καλύπτει τον Ιούλιο 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2021. Καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε μια σειρά δραστηριοτήτων για τη βελτίωση του Visual Studio Code για Java. Πρώτα είναι οι βελτιώσεις στη διαδικασία ανάπτυξης του εσωτερικού βρόχου, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι η εταιρεία θα βελτιώσει την εμπειρία για έναν προγραμματιστή που έχει αρχίσει να γράφει τον κώδικά του σε πολύπλοκους χώρους εργασίας μέχρι το σημείο που τον αναπτύσσει σε περιβάλλον παραγωγής. Οι βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν επίσης αυξημένη απόδοση και αξιοπιστία.
Ο γίγαντας της τεχνολογίας Redmond σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη για εργαλεία κατασκευής όπως το Gradle και θα εμβαθύνει επίσης το υπάρχον σύνολο χαρακτηριστικών του Maven. Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα υποστηρίξει περισσότερες εκδόσεις Java και Spring framework και σε κοντέινερ. Η υποστήριξη για το Java 16 σε απομακρυσμένα κοντέινερ dev μόλις ανακοινώθηκε τον Ιούνιο. Η εταιρεία εργάζεται σκληρά για την υποστήριξη των επεκτάσεων Java και στο GitHub Codespaces .
Πέρα από τη δοκιμή λογισμικού και την αποσφαλμάτωση του φράγματος, νέα API δοκιμών θα υποστηρίζονται, επιτρέποντας περισσότερη κάλυψη και μετρήσεις δοκιμών. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που βρίσκεται σε φάση διερεύνησης είναι η ενεργοποίηση εικονικών νημάτων μέσω του Project Loom.
Τέλος, όσον αφορά την ασφάλεια, εξετάζεται η υποστήριξη για αξιόπιστους και μη αξιόπιστους χώρους εργασίας. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να ανοίξουν έργα Java σε ένα είδος “ασφαλούς λειτουργίας” όπου ορισμένες δυνατότητες θα απενεργοποιηθούν.