Η Νέα Υόρκη εγκαινιάζει ένα  cyberdefense center  στο Manhattan

Η Νέα Υόρκη εγκαινιάζει ένα cyberdefense center στο Manhattan

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο γίνονται γρήγορα ένα σημαντικό πρόβλημα στις ΗΠΑ και η Νέα Υόρκη ανοίγει μια εγκατάσταση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτροπή αυτών των δυνητικά επικίνδυνων hacks. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η NYC έχει ξεκινήσει ένα μακρόχρονο κέντρο λειτουργιών Cyber ​​Critical Services and Infrastructure (CCSI) στο Μανχάταν για να υπερασπιστεί τις μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας είναι ένας συνδυασμός δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών που περιλαμβάνουν την Amazon, την Federal Reserve Bank, την IBM, το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και πολλούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Εάν μια επίθεση στον κυβερνοχώρο χτυπήσει, θα συνεργαστούν ιδανικά τόσο για να ξεπεράσουν την επίθεση και να συγκεντρώσουν μια απόκριση στην πόλη, εάν η ψηφιακή επιθετική κλέβει την υποδομή της NYC.

Οι πολιτικοί έδωσαν για πρώτη φορά την ιδέα το 2017, αλλά το CCSI ήταν μια αυστηρά εικονική πρωτοβουλία μέχρι τώρα.

Η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που έχει τέτοιο κέντρο υπεράσπισης στον κυβερνοχώρο, αλλά μπορεί να μην είναι η τελευταία. Πόλεις όπως η Ατλάντα και η Βαλτιμόρη έχουν ξεφύγει από επιθέσεις ransomware τα τελευταία χρόνια, σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται πολύ χρόνο (και πολλά χρήματα) για να ανακάμψουν. Μια εγκατάσταση συντονισμένων επιχειρήσεων θα μπορούσε να βοηθήσει αυτές τις πόλεις να ανακάμψουν γρήγορα από μια μεγάλη ποικιλία hacks, ή τουλάχιστον να μετριάσουν τη ζημιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *