Η FTC έχει ανοίξει   μια έρευνα σχετικά με την εξαγορά της MGM  από την Amazon

Η FTC έχει ανοίξει μια έρευνα σχετικά με την εξαγορά της MGM από την Amazon

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου έχει ανοίξει έρευνα για εξαγορά της MGM από την Amazon . Σύμφωνα με πληροφορίες,  περιγράφουν την έρευνα ως «εις βάθος έρευνα για τη συμφωνία», η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι θα συνεχίσει για πολλούς μήνες. Η έρευνα σημαίνει επίσης ότι η συμφωνία θα εξεταστεί από μια FTC με επικεφαλής την Lina Khan, μια αντιμονοπωλιακή συνήγορος και έναν κριτικό του Αμαζονίου.

Η FTC επικεντρώνεται στις «μεγαλύτερες επιπτώσεις της συμφωνίας για την ισχύ της Amazon»,. Οι ίδιες πηγές,   ανέφεραν , βασισμένες σε πληροφορίες από δύο άτομα που γνώριζαν τον έλεγχο και ότι «η FTC είναι επιφυλακτική για το εάν η συμφωνία θα ενισχύσει παράνομα την ικανότητα του Amazon να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών και δεν περιορίζεται μόνο στην παραγωγή και τη διανομή περιεχομένου. “

Η Amazon ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία για την εξαγορά της MGM, του στούντιο πίσω από τοτου James Bond franchise, για 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια στις 26 Μαΐου, αλλά αναμενόταν ευρέως ότι η συγχώνευση θα λάβει επιπλέον έλεγχο από την κυβέρνηση. Στις 22 Ιουνίου, η Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, και η γερουσιαστής Elizabeth Warren κάλεσε το πρακτορείο να δώσει στη συμφωνία μια «σχολαστική» κριτική σε μια επιστολή που απευθύνεται στον Khan και την κοινοποίησε αποκλειστικά στο The Verge στις 29 Ιουνίου .

Η FTC αρνήθηκε να σχολιάσει και η Amazon δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *