Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια προεπισκόπηση macOS-  «Monterey»

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια προεπισκόπηση macOS- «Monterey»

H Apple την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια έκδοση beta της φετινής αναβάθμισης macOS, «Monterey».

Σε αντίθεση με το 2020, αυτή τη φορά η Apple εκπλήρωσε την αυτοεπιβαλλόμενη προθεσμία, απελευθερώνοντας την beta την 1η Ιουλίου. Πέρυσι, η Apple δήλωσε ότι θα εκδώσει μια δημόσια beta για το “Big Sur” τον Ιούλιο, αλλά δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τον Αύγουστο.

Για να λάβουν την προεπισκόπηση, οι χρήστες Mac πρέπει να εγγραφούν στο πρόγραμμα beta της Apple – Απαιτείται Apple ID – και στη συνέχεια να εγκαταστήσουν την αναβάθμιση (χρησιμοποιώντας Σχετικά με αυτό το Mac> Ενημέρωση λογισμικού από το μενού της Apple).

Όπως συνήθως, η Apple προειδοποίησε τους πελάτες να μην εγκαταστήσουν το Monterey beta σε Mac παραγωγής. “Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση λογισμικού beta σε δευτερεύον σύστημα ή συσκευή ή σε δευτερεύον διαμέρισμα στο Mac σας”, δήλωσε η εταιρεία σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα. Η Apple προέτρεψε επίσης τους χρήστες να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των Mac τους πριν εγκαταστήσουν την προεπισκόπηση.

Για να αφήσετε το beta και να επιστρέψετε στο προηγούμενο λειτουργικό σύστημα, οι πελάτες πρέπει να καταργήσουν την εγγραφή ενός Mac από το πρόγραμμα beta και, στη συνέχεια, να επαναφέρουν το λειτουργικό σύστημα ποιότητας παραγωγής χρησιμοποιώντας το αντίγραφο ασφαλείας. Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να καταργήσουν την εγγραφή του Mac από το πρόγραμμα beta, το οποίο παγώνει το σύστημα στην τρέχουσα προεπισκόπηση. Στη συνέχεια, μόλις η Apple κυκλοφορήσει τον τελικό κωδικό για το Monterey, μπορούν να τον ανακτήσουν από το Mac App Store και να τον εγκαταστήσουν μέσω του beta.

Η πρώτη δημόσια έκδοση beta του Monterey κυκλοφόρησε ακριβώς στη μέση του ιστορικού χρονοδιαγράμματος της Apple. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι καλοκαιρινών προεπισκοπήσεων των ενημερώσεων macOS / OS X, πέντε από αυτές – από το El Capitan του 2015 έως το Catalina του 2019 – κυκλοφόρησαν μεταξύ 24 Ιουνίου και 9 Ιουλίου. Το περασμένο έτος το Big Sur ήταν το πιο ξεκάθαρο, με το ντεμπούτο του στις 6 Αυγούστου.

Το διάστημα μεταξύ της πρώτης δημόσιας beta και της τελικής κυκλοφορίας κυμαινόταν από 75 ημέρες (Sierra) έως 105 ημέρες (El Capitan), με τον μέσο όρο να τρέχει λίγο περισσότερο από 89 ημέρες. Ο Big Sur χρειάστηκε 98 ημέρες από την πρώτη προεπισκόπηση σε σταθερό κώδικα.

Εάν η Apple παραδώσει το Monterey 89 ημέρες μετά την πρώτη δημόσια έκδοση beta, ο τελικός θα πέσει στις 28 Σεπτεμβρίου, ενάμιση μήνα νωρίτερα από τις 12 Νοεμβρίου του Big Sur. (ΗComputerworld έκρινε εσφαλμένα την κυκλοφορία του Big Sur κατά 10 ημέρες, χρησιμοποιώντας το πενταετές κατά μέσο όρο, προέβλεπε ότι το Big Sur θα εμφανιστεί στις 2 Νοεμβρίου.)  

H Apple δεν έχει καθορίσει ημερομηνία κυκλοφορίας για το Monterey, λέγοντας μόνο ότι η αναβάθμιση θα «έρθει αυτό το φθινόπωρο». Μια κυκλοφορία του Σεπτεμβρίου θα ήταν πολύ σύμφωνη με το τυπικό μοτίβο της Apple – τέσσερα από τα τελευταία έξι χρόνια, η ανανέωση της Apple έφτασε τους χρήστες το Σεπτέμβριο – και το έμβλημα της επιστροφής στην ομαλότητα, ενός είδους, καθώς η πανδημία COVID-19 καταλήγει ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *