Οι ομάδες του Facebook μπορούν πλέον να ορίσουν Group Experts

Οι ομάδες του Facebook μπορούν πλέον να ορίσουν Group Experts

To Facebook παρουσιάζει σήμερα μια νέα λειτουργία που ονομάζεται “Group Experts”, η οποία θα επιτρέψει στους διαχειριστές να ορίσουν ποια μέλη έχουν μεγάλη γνώση για το θέμα της ομάδας.

Πέρα από τα κλασικά δικαιώματα, οι Group Experts  θα έχουν ένα σήμα δίπλα στο όνομά τους, με την απόδειξη της  κατάστασής τους. Αυτό το σήμα θα εμφανίζεται σε αναρτήσεις, σχόλια και στη λειτουργία Q&A.

Οι Group Experts θα επιλέγονται από τους διαχειριστές της ομάδας και   θα τους δοθεί αυτή η εξαιρετική εξουσία μόνο αφού αποδεχθούν τον διορισμό. Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να ανακαλέσουν την κατάσταση των ειδικών.

Το Facebook δοκιμάζει τρόπους για να διευκολύνει τους διαχειριστές να βρουν αυτούς τους Group Experts, προτρέποντας συγκεκριμένους χρήστες, επί του παρόντος στους χώρους παιχνιδιού και φυσικής κατάστασης, να προσθέσουν ποια παιχνίδια ή δραστηριότητες γνωρίζουν. Οι διαχειριστές ομάδας μπορούν να αναζητήσουν αυτά τα θέματα για να βρουν τους νέους ειδικούς ομάδας. Αυτή η τακτική λειτουργεί και ως μοχλός ανάπτυξης για ομάδες, καθώς οι νέοι εμπειρογνώμονες θα μπορούν να προσκαλούν οπαδούς που έχουν πρόσφατα αλληλεπιδράσει με την κύρια σελίδα τους να συμμετάσχουν επίσης στην ομάδα.

Ωστόσο, εάν μια ομάδα ορίσει έναν αναξιόπιστο Group Expert ή εάν αυτή η ομάδα δεσμεύεται σκόπιμα να δημοσιεύσει παραπληροφόρηση, εναπόκειται αποκλειστικά στους διαχειριστές να τις καταργήσουν από την κατάσταση των ειδικών τους.   Έτσι, ενώ η ετικέτα “ειδικός” ορίζει την εμπιστοσύνη των διαχειριστών, δεν χαρακτηρίζει αντικειμενικά κάποιον ως πραγματικό εμπειρογνώμονα.

Όταν ρωτήθηκε για πρόσθετα εργαλεία εποπτείας για να διασφαλίσει ότι οι ειδικοί της ομάδας παρέχουν ακριβείς πληροφορίες, ένας εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε τους καθιερωμένους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία αντιμετωπίζει παραπλανητικές πληροφορίες στην πλατφόρμα, όπως οι ελεγκτές γεγονότων τρίτων και η μείωση της διανομής για περιεχόμενο που έχει επισημανθεί ως παραπλανητικό. Πρόσθεσαν ότι τα μέλη μπορούν πάντα να αναφέρουν περιεχόμενο σε διαχειριστές ομάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *