Η GM προειδοποιεί να μην παραμένουν τα  Chevy Bolt EVs σε εσωτερικούς χώρους μετά από δύο πρόσφατα πυρκαγιές.

Η GM προειδοποιεί να μην παραμένουν τα Chevy Bolt EVs σε εσωτερικούς χώρους μετά από δύο πρόσφατα πυρκαγιές.

Οι ιδιοκτήτες του 2017 έως το 2019 Chevrolet Bolt EVs δεν πρέπει να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε εσωτερικούς χώρους ή να τους αφήνουν να φορτίζουν εν μία νυκτί χωρίς επίβλεψη, σύμφωνα με μια ειδοποίηση ασφαλείας που εκδόθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Κυκλοφορίας Αυτοκινητόδρομων (NHTSA) ). Η προειδοποίηση έρχεται αφού δύο Bolt EVs που περιλαμβάνονται στην ανάκληση της GM το 2020 από το όχημα πυρπολήθηκαν πρόσφατα. Η μία πυρκαγιά συνέβη έξω από το σπίτι ενός    κρατικού νομοθέτη του  Βερμόντ  στις αρχές του μήνα, ενώ η άλλη συνέβη στο Νιου Τζέρσεϋ.

«Στην GM, η ασφάλεια είναι η υψηλότερη προτεραιότητά μας και κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να διερευνήσουμε αυτό το ζήτημα», δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας στο CNBC. Σύμφωνα με το NHTSA, οι μπαταρίες στα οχήματα που περιλαμβάνονται στην προειδοποίηση ασφαλείας μπορεί να καπνίσουν και να  πιάσουν φωτιά.

Στις ΗΠΑ, η GM υπενθύμισε σχεδόν 51.000 EV Bolt. Η εταιρεία προώθησε μια ενημέρωση για τα αυτοκίνητα να περιορίσουν  τις μπαταρίες τους στο 90 τοις εκατό της πλήρους φόρτισης. Πιο πρόσφατα, η GM είπε ότι θα εγκαταστήσει διαγνωστικό λογισμικό σε αυτά τα αυτοκίνητα για να αποτρέψει μελλοντικές πυρκαγιές. Υποσχέθηκε επίσης να αξιολογήσει και να αντικαταστήσει τις μπαταρίες που περιείχαν τυχόν «ανωμαλίες». Συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή, αφαίρεσε επίσης το κάλυμμα φόρτισης που είχε εφαρμόσει όταν ανακάλεσε αρχικά το μπουλόνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *