Μπάιντεν: Το Facebook και άλλες πλατφόρμες «σκοτώνουν ανθρώπους» με παραπληροφόρηση εμβολίων

Μπάιντεν: Το Facebook και άλλες πλατφόρμες «σκοτώνουν ανθρώπους» με παραπληροφόρηση εμβολίων

O Τζο Μπάιντεν είπε ότι το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων «σκοτώνουν ανθρώπους» επιτρέποντας την παραπληροφόρηση σχετικά με το COVID-19 να εξαπλωθεί στις πλατφόρμες τους.

Τα σχόλια του Μπάιντεν ήρθαν σε απάντηση σε έναν δημοσιογράφο που ρώτησε τον πρόεδρο ποιο ήταν το μήνυμά του προς «πλατφόρμες όπως το Facebook» σχετικά με παραπληροφόρηση σχετικά με το COVID-19. «Σκοτώνουν ανθρώπους», είπε ο Μπάιντεν. «Εννοώ ότι είναι πραγματικά – κοίτα, η μόνη πανδημία που έχουμε είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων. Και σκοτώνουν ανθρώπους. “

Τα σχόλιά του, μία ημέρα μετά που ο  Surgeon general δημοσίευσε ένα θέμα  σχετικά με τους κινδύνους της παραπληροφόρησης του εμβολίου, έρχονται εν μέσω αυξανόμενης πίεσης για το Facebook και άλλες πλατφόρμες να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια κοροναϊού. Ωστόσο, το Facebook έχει λάβει ισχυρά μέτρα   με την καταπολέμηση των ψευδών εμβολίων.

 Μια αναφορά του Center for Countering Digital Hate διαπίστωσε ότι μεγάλο μέρος της παραπληροφόρησης σχετικά με το εμβόλιο που εξαπλώνεται στο διαδίκτυο μπορεί να συνδεθεί με μόλις 12 άτομα – πολλά από τα οποία παραμένουν ενεργά στο Facebook παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση των εμβολίων τους τελευταίους μήνες. Το Facebook δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *