Οι φερόμενες προδιαγραφές για την AMD Exynos GPU έχουν διαρρεύσει

Οι φερόμενες προδιαγραφές για την AMD Exynos GPU έχουν διαρρεύσει

Πρόσφατα ξεκινήσαμε να συλλέγουμε περισσότερα κομμάτια πληροφοριών σχετικά με το υβριδικό τσιπ Samsung που θα διαθέτουν GPU AMD mRDNA. Η GPU, βασισμένη στην αρχιτεκτονική RDNA 2, στην υποτιθέμενη επερχόμενη ναυαρχίδα Exynos 2200 SoC , φημολογείται ότι αποδίδει πολύ καλά ενάντια σε πολλά από τα τρέχοντα προϊόντα στην αγορά.

Σήμερα, έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την GPU και τις προδιαγραφές του υλικού. Σύμφωνα με το δημοφιλές leakster «Ice Universe», τα mRDNA γραφικά στο Exynos 2200   περιλαμβάνουν  έξι RDNA 2 Compute Units (CUs) για συνολικά 384 επεξεργαστές Stream. Οι ταχύτητες ρολογιού της GPU δεν είναι γνωστές σε αυτό το σημείο.

Δύο ημέρες νωρίτερα, το ίδιο διαρροή αποκάλυψε επίσης τα φερόμενα κωδικά ονόματα του chip. Ενώ το Exynos 2200 SoC ονομάζεται «Pamir», το τμήμα GPU AMD mRDNA φαίνεται προφανώς με το όνομα «Voyager». Το chipset φέρεται να κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την επερχόμενη διαδικασία 4LPP FinFET της Samsung.

Όσον αφορά την ισχύ της CPU, φημολογείται ότι το Eyxnos 2200 δοκιμάζεται επί του παρόντος σε διάφορους συνδυασμούς πυρήνων   που αποτελούνται από Cortex X1, Cortex X2 καθώς και ελαφρώς λιγότερο ισχυρούς πυρήνες Cortex A78, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη διαμόρφωση .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *