Το Twitter προσθέτει υπότιτλους σε φωνητικά tweets για βελτιωμένη προσβασιμότητα των χρηστών

Το Twitter προσθέτει υπότιτλους σε φωνητικά tweets για βελτιωμένη προσβασιμότητα των χρηστών

Tο Twitter κυκλοφόρησε το Voice Tweets για χρήστες iOS πέρυσι και παρόλο που ο ομοσπονδιακός νόμος των ΗΠΑ απαιτεί  υπότιτλους, δεν συνοδεύτηκε από υπότιτλοι . Όσον αφορά αυτήν την ανησυχία, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν είχε ειδική ομάδα προσβασιμότητας.

Τώρα, ξεκίνησε επιτέλους ομάδες αποκλειστικής προσβασιμότητας και φέρνει υπότιτλοι που δημιουργούνται αυτόματα για να συνοδεύει το Voice Tweets για βελτιωμένη προσβασιμότητα των χρηστών. Η τελευταία δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τους υπότιτλους στον ιστό κάνοντας κλικ στο κουμπί “CC”.

Οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν υπότιτλους στα Ιταλικά, Κορεάτικα, Ινδονησιακά, Γαλλικά, Χίντι, Αραβικά, Τουρκικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά και Αγγλικά. Λάβετε υπόψη ότι οι υπότιτλοι θα είναι διαθέσιμοι μόνο για νέα φωνητικά tweet, επειδή πρέπει να παράγονται όταν δημιουργείται το tweet.

Ο επικεφαλής παγκόσμιας προσβασιμότητας του Twitter, Gurpreet Kaur δήλωσε:

Αν και είναι ακόμα νωρίς και γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι τέλειο στην αρχή, είναι ένα από τα πολλά βήματα που κάνουμε για να επεκτείνουμε και να ενισχύσουμε την προσβασιμότητα σε όλες τις υπηρεσίες μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε ταξίδι για να δημιουργήσετε μια πραγματικά χωρίς αποκλεισμούς υπηρεσία.

Προς το παρόν, η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες iOS, επειδή οι χρήστες Android δεν έχουν ακόμη δυνατότητα φωνητικών tweet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *