Η ανανέωση του Nvidia RTX 30 SUPER φέρεται επίσης να έρχεται σε επιτραπέζιους υπολογιστές

Η ανανέωση του Nvidia RTX 30 SUPER φέρεται επίσης να έρχεται σε επιτραπέζιους υπολογιστές

Την περασμένη Κυριακή, αναφέραμε ότι η Nvidia αναπτύσσει νέες φορητές GPU με το “SUPER” moniker που θα προσφέρει αυξημένη απόδοση και ντεμπούτο στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διάσημο leaker kopite7kimi που απάντησε στην έκθεση του VideoCardz, η αναβαθμισμένη σειρά Nvidia θα έρθει επίσης στους επιτραπέζιους υπολογιστές με τη μορφή του GeForce RTX 3080 SUPER και του GeForce RTX 3070 SUPER.

Οι νέες GPU θα κατασκευάζονται από τη Samsung στον ίδιο κόμβο 8nm με την τρέχουσα σειρά και θα βασίζονται σε ένα νέο τσιπ GA103 που θα συνοδεύεται από βελτιώσεις στο σχεδιασμό και θα διαθέτει περισσότερους πυρήνες CUDA. Το GeForce RTX 3070 SUPER θα έχει 8 GB VRAM, ενώ το GeForce RTX 3080 SUPER θα διατίθεται με 16 GB. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα χρησιμοποιηθεί η μνήμη GDDR6 ή GDDR6X ή εάν οι παραλλαγές Ti θα λάβουν επίσης  .

 Δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο από τη Nvidia ακόμα. Ωστόσο, ο kopite7kimi ήταν αξιόπιστος στο παρελθόν, προβλέποντας σωστά ότι η Nvidia θα κυκλοφορήσει το RTX 3080 Ti με 12 GB GDDR6X VRAM τον Φεβρουάριο.

Οι επερχόμενες GPU ενδέχεται να αποτελούν αρκετό αίνιγμα για όσους περιμένουν ακόμα να βρουν μια κάρτα γραφικών υψηλών προδιαγραφών σε λογική τιμή, αν και η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται σταδιακά αφού οι τιμές έφτασαν στο αποκορύφωμά τους στα μέσα Μαΐου. Ίσως τη στιγμή που η Nvidia θα κυκλοφορήσει τις νέες κάρτες την επόμενη χρονιά, η διαθεσιμότητα και η τιμή θα έχει βελτιωθεί περαιτέρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *