Ειδικά SSD για   Chia crypto-coin miners  είναι διαθέσιμα  από την PNY.

Ειδικά SSD για Chia crypto-coin miners είναι διαθέσιμα από την PNY.

H PNY πιάστηκε πρόσφατα να μειώνει τις αντοχές εγγραφής SSD προκειμένου να αποτρέψει τους Chia crypto-coin miners. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία έχει καταλάβει ότι αυτό θα επηρεάσει και τους κανονικούς χρήστες, οι οποίοι δεν θα είναι πολύ ευτυχείς να λάβουν το σύντομο τέλος του stick. Έτσι, σήμερα, η εταιρεία παρουσίασε ειδικά SSD που έχουν σχεδιαστεί για Chia crypto-coin miners με τη μορφή της νέας σειράς LX. Έχουν κυκλοφορήσει δύο νέες μονάδες PCIe 3.0 2280 M.2, οι οποίες είναι οι LX2030 και οι LX3030. Οι νέες μονάδες χρησιμοποιούν έναν μη καθορισμένο ελεγκτή Phison NAND.

Το LX στο όνομα προέρχεται προφανώς από την υποκείμενη «τεχνολογία Lifextension» που διαθέτουν τα νέα SSD. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η τεχνολογία Lifextension περιλαμβάνει μια προηγμένη διεπαφή NAND Flash με βάση τον AI Engine και τον έλεγχο ισοτιμίας χαμηλής πυκνότητας (LDPC) για την αύξηση των επιπέδων αντοχής των νέων LD SSD.

Στην πραγματικότητα, το μοντέλο 2TB LX3030 έχει βαθμολογία αντοχής 54.000 Terabytes Written (TBW). Η παραλλαγή του 1TB βαθμολογείται για  27.000. Από την άλλη πλευρά, το μοντέλο LX2030 2TB έρχεται με βαθμολογία TBW 10.000. Όσον αφορά τις ταχύτητες ανάγνωσης, και οι δύο παραλλαγές LX μπορούν να έχουν 3.200MB / s, ενώ το μοντέλο LX3030 μπορεί να γράψει με ρυθμό 2.400MB / s σε σύγκριση με τα 1.000MB / s του 2030. Η τιμολόγηση των προϊόντων δεν έχει αποκαλυφθεί.

Είναι ενδιαφέρον, ενώ η PNY είναι ενθουσιασμένη για την κυκλοφορία των νέων SSD LX, μια μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Backblaze που έδειξε ότι η εκτροφή Chia δεν πρόκειται να είναι μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση για τους ανθρακωρύχους μακροπρόθεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *