Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις στο Microsoft Exchange

Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις στο Microsoft Exchange

Η διοίκηση Biden δεν διστάζει να κατηγορήσει την Κίνα για μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις του Microsoft Exchange. Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει “με υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης” ότι οι χάκερ που συνδέονται με το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας (MSS) ήταν υπεύθυνοι για μια εκστρατεία ψηφιακής κατασκοπείας χρησιμοποιώντας τις ευπάθειες του Exchange. Αξιωματούχοι έχουν αντιμετωπίσει την ανώτερη κινεζική ηγεσία με αυτήν και «ευρύτερη» εχθρική διαδικτυακή δραστηριότητα, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν επίσης την Κίνα ότι διεξήγαγε μια επιχείρηση πληροφοριών που βασίστηκε σε «χάκερς συμβολαίων» που συχνά ξεκίνησαν επιθέσεις που προορίζονταν αποκλειστικά για κέρδος, όπως προγράμματα ransomware και κρυπτογράφηση. Η κινεζική κυβέρνηση ανέφερε ότι η απροθυμία να αντιμετωπίσει αυτές τις καταχρήσεις πιστεύεται ότι έβλαψε ζημιές σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και υποδομές με «δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά συνέπεια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε κατηγορίες τεσσάρων Κινέζων ανδρών που συνδέονται με το MSS για φερόμενη διεξαγωγή εκτεταμένης εκστρατείας πειρατείας με σκοπό την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορικών μυστικών, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για την υγεία. Η πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε μεταξύ 2011 και 2018, σύμφωνα με πληροφορίες είδε τους Ding Xiaoyang, Cheng Qingmin, Zhu Yunmin και Wu Shurong να συμβιβάζονται υπολογιστές παγκοσμίως για να αντλήσουν πληροφορίες που κυμαίνονται από αυτόνομη τεχνολογία οχημάτων και χημικούς τύπους έως την έρευνα για τον Έμπολα, το AIDS και άλλες ασθένειες.

Η διοίκηση του Μπάιντεν έχει ήδη αναλάβει πολλές ενέργειες ως απάντηση σε επιθέσεις, όπως “προληπτικές ενέργειες άμυνας δικτύου”, όπως η διαγραφή backdoors σε παραβιασμένους διακομιστές Exchange. Πρόσθεσε ιδιωτικές εταιρείες στην  Unified Coordination Group  για να ενισχύσει την ανταπόκριση σε περιστατικά ασφαλείας. Η CISA, το FBI και η NSA κυκλοφόρησαν επίσης μια έκθεση που περιγράφει τη στρατηγική της Κίνας για συμβιβασμό των δικτύων των ΗΠΑ και των συμμάχων χρησιμοποιώντας τις τρύπες του Exchange και άλλες μεθόδους.

Ιστορικά, η Κίνα αρνήθηκε την εμπλοκή  σε τέτοιες επιθέσεις, και είναι αμφίβολο ότι  έχει μια αλλαγή πορείας τώρα. Η προσπάθεια του Λευκού Οίκου είναι περισσότερο μια προειδοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *