Το Facebook αρνείται την κατηγορία του Μπάιντεν ότι “σκοτώνει ανθρώπους” με ψεύτικες ειδήσεις COVID-19

Το Facebook αρνείται την κατηγορία του Μπάιντεν ότι “σκοτώνει ανθρώπους” με ψεύτικες ειδήσεις COVID-19

Ο Τζο Μπάιντεν  χτύπησε πρόσφατα το Facebook και τις άλλες μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων με μερικές πολύ σκληρές λέξεις. Όταν ένας δημοσιογράφος του NBC News ρώτησε τον Πρόεδρο σχετικά με την εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με το COVID-19 και τα εμβόλια του σε τέτοιους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, ο Μπάιντεν είπε ότι «σκοτώνουν ανθρώπους». Συνέχισε δηλώνοντας «Η μόνη πανδημία που έχουμε είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων».

Το Facebook εξέφρασε σαφώς το ζήτημα με αυτές τις δηλώσεις και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε λέγοντας: “Δεν θα αποσπάσουμε την προσοχή από κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από τα γεγονότα”. Νωρίτερα σήμερα, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου που συζητούσε τον ενεργό της ρόλο στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και τη γενική εμπλοκή στην οποία συμμετείχε για την καταπολέμηση του COVID-19.

Ακολουθούν τα βήματα που το Facebook λέει ότι έχει ληφθεί για να βοηθήσει:

  • Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άτομα έχουν δει έγκυρες πληροφορίες για το COVID-19 και τα εμβόλια στο Facebook. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερους από 3,3 εκατομμύρια Αμερικανούς που χρησιμοποιούν το εργαλείο εύρεσης εμβολίων για να μάθουν πού να πάρουν ένα εμβόλιο COVID-19 και να κλείσουν ραντεβού για να το κάνουν.
  • Περισσότερο από το 50% στις ΗΠΑ έχουν ήδη δει κάποιον να χρησιμοποιεί τα πλαίσια προφίλ εμβολίων COVID-19, τα οποία αναπτύξαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ και το CDC. Από όσα έχουμε δει, όταν οι άνθρωποι βλέπουν έναν φίλο να μοιράζεται ότι έχει εμβολιαστεί, αυξάνει τις αντιλήψεις τους ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή.
  • Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλους να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να δείξουν στους φίλους τους ότι έχουν εμβολιαστεί. Για όσους είναι διστακτικοί, η ακρόαση από έναν φίλο που έχει εμβολιαστεί είναι αναμφίβολα πιο αποτελεσματική από την ακρόαση από μια μεγάλη εταιρεία ή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
  • Από την αρχή της πανδημίας έχουμε αφαιρέσει πάνω από 18 εκατομμύρια περιπτώσεις παραπληροφόρησης COVID-19.
  • Έχουμε επίσης επισημάνει και μειώσει την ορατότητα περισσότερων από 167 εκατομμυρίων κομματιών περιεχομένου COVID-19 που αποσυνδέονται από το δίκτυο συνεργατών μας για έλεγχο γεγονότων, ώστε λιγότεροι άνθρωποι το βλέπουν και – όταν το κάνουν – έχουν το πλήρες πλαίσιο.

Όλα αυτά βοήθησαν το Facebook, σύμφωνα με έρευνες που διεξάγει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ από τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι περίπου το 85% των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ έχουν ή είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν, αριθμός που δείχνει απότομη άνοδο από το τέλος του περασμένου έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *