Η σειρα Alder Lake της Intel ενδέχεται να μην φτάσει μέχρι το επόμενο έτος

Η σειρα Alder Lake της Intel ενδέχεται να μην φτάσει μέχρι το επόμενο έτος

Τον Απρίλιο, ένας υποτιθέμενος χάρτης πορείας της Intel είχε διαρρεύσει, σύμφωνα με τον οποίο η εταιρεία φάνηκε να σχεδιάζει την επερχόμενη 12η γενιά Alder Lake-S για επιτραπέζιους υπολογιστές για τα μέσα Q3 ή Q4 του τρέχοντος έτους. Αυτό μπορεί να εξακολουθεί να ισχύει, αλλά έχει διαρρεύσει ένας νέος χάρτης πορείας που χρονολογείται από τον Ιανουάριο, ο οποίος περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα μέρη του Alder Lake vPro. Σύμφωνα με αυτό, οι πλατφόρμες της Intel Alder Lake – τόσο το Alder Lake-S που βασίζεται στην επιφάνεια εργασίας όσο και το κινητό Alder Lake-P -, ενδέχεται να μην φτάνουν πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Alder Lake leaked roadmap from January 2021

Δυστυχώς, δεν έχουμε κανέναν τρόπο να γνωρίζουμε ποιο από τα οι χάρτες πορείας που έχουν διαρρεύσει είναι οι τελευταίοι. Σε γενικές γραμμές, οι εταιρείες καθυστερούν την κυκλοφορία των προϊόντων και σπάνια τα επιταχύνουν. Σε αυτήν την εποχή της παγκόσμιας έλλειψης chip, το πρώτο φαίνεται πιο πιθανό. Και πάλι, η Intel αγωνίζεται ενάντια στις προσφορές της AMD Ryzen στο τμήμα της επιφάνειας εργασίας και θα ήθελε να βγάλει τους επεξεργαστές της όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Υπάρχουν υποδείξεις ότι το Alder Lake – τουλάχιστον σε επιτραπέζιους υπολογιστές – πιθανότατα δεν είναι πολύ μακριά, δεδομένου ότι έχουμε ήδη συμβατή μνήμη DDR5, καθώς και ανταλλακτικά υποδοχής LGA 1700 που πωλούνται στο διαδίκτυο. Και τα ανταλλακτικά vPro συνήθως τείνουν να κυκλοφορούν κοντά στις γενικές SKU.

Προχωρώντας από εκεί, μας υποδέχονται επίσης σήμερα με νέες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα για κινητά του Alder Lake. Υπάρχει η αναφορά του Alder Lake-M, καθώς και όλων των νέων ανταλλακτικών H55 που αυξάνουν τώρα το επίπεδο TDP των μαρκών πέρα ​​από τα 45W. Γνωρίζαμε ήδη ότι η σειρά  Alder Lake ανέρχεται σε 14 πυρήνες και 20 νήματα (14C / 20T), αποτελούμενη από έξι μεγάλους πυρήνες Golden Cove και οκτώ πυρήνες Gracemont για διάταξη (6 + 8). Ωστόσο, τα φαινομενικά νέα εξαρτήματα H55 θα ανταγωνίζονται αυτά των SKU επιτραπέζιου υπολογιστή με διαμόρφωση 16C / 24T.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *