Η Apple  αναβάλει την επιστροφή στα γραφεία λόγω της αύξησης των περιπτώσεων COVID

Η Apple αναβάλει την επιστροφή στα γραφεία λόγω της αύξησης των περιπτώσεων COVID

 

Η Apple καθυστερεί το σχέδιό της να επιστρέψει στην υποχρεωτική προσωπική εργασία λόγω της αύξησης των περιπτώσεων COVID που οφείλονται στην παραλλαγή Delta, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία είχε σχεδιάσει έναν χάρτη πορείας για την επιστροφή στα γραφεία της στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τους υπαλλήλους να αναμένεται να έρχονται τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, αλλά τώρα αυτή η προθεσμία φέρεται να έχει παραταθεί «τουλάχιστον ένα μήνα έως τον Οκτώβριο το νωρίτερο».

Η επιστροφή της Apple στα γραφεία ήταν αμφιλεγόμενη μεταξύ ορισμένων υπαλλήλων της. Μια ομάδα εργαζομένων σε ένα εσωτερικό κανάλι Slack για χιλιάδες «απομακρυσμένους υποστηρικτές της εργασίας» συνεργάστηκε σε μια επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Tim Cook και το υπόλοιπο της ηγεσίας της Apple, κάνοντας την υπόθεση ότι η εταιρεία θα πρέπει να υιοθετήσει μια πιο ευέλικτη πολιτική εργασίας από το σπίτι. Ο Deirdre O’Brien, SVP της Apple για λιανική πώληση και άτομα, απάντησε στο αίτημα λέγοντας “η προσωπική συνεργασία είναι απαραίτητη για τον πολιτισμό μας και το μέλλον μας.”

 

Η Apple ήταν μη φιλική  για την εργασία από απόσταση πριν από την πανδημία και ενώ  το να επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι δύο ημέρες την εβδομάδα είναι μια μεγάλη αλλαγή για την εταιρεία, άλλοι γίγαντες της Silicon Valley δίνουν στους εργαζόμενους περισσότερες επιλογές στο πού κάνουν τη δουλειά τους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg, για παράδειγμα,  είπε ότι βλέπει περίπου το ήμισυ της εταιρείας να μεταβαίνει μόνιμα σε απομακρυσμένη εργασία μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια. Η Google δήλωσε ότι αναμένει ότι το 20 τοις εκατό των εργαζομένων θα παραμείνουν σε απομακρυσμένη εργασία μόλις ανοίξουν ξανά τα γραφεία της.

Τώρα φαίνεται ότι η Apple είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που άλλαξε τα σχέδιά της ως απάντηση στις αυξανόμενες περιπτώσεις COVID. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν προειδοποίηση τουλάχιστον ενός μήνα προτού αναμένεται να επιστρέψουν στην προσωπική τους εργασία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *