Το νέο Gorilla Glass της Corning προστατεύει τις κάμερες smartphone ενώ αφήνει περισσότερο φως

Το νέο Gorilla Glass της Corning προστατεύει τις κάμερες smartphone ενώ αφήνει περισσότερο φως

Έχοντας κατακτήσει τις οθόνες του τηλεφώνου, η Corning φέρνει το Gorilla Glass σε κάμερες smartphone. Η σειρά DX και DX + της εταιρείας από ανθεκτικό γυαλί θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμη για καλύμματα φακών κινητής φωτογραφικής μηχανής, ξεκινώντας από συσκευές Samsung. Παράλληλα με την πρόσθετη προστασία, η Corning ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία της μπορεί να βελτιώσει την οπτική απόδοση των φωτογραφικών μηχανών smartphone. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το γυαλί DX ουσιαστικά έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο φως να αντανακλάται από το φακό κάλυψης της κάμερας. Επί του παρόντος, ακόμη και με τη χρήση μιας αντιανακλαστικής επίστρωσης, περίπου το 92 τοις εκατό του εκπεμπόμενου φωτός εισέρχεται σε μια κάμερα smartphone. Ο Corning λέει ότι με το DX / DX + στο εξωτερικό, ένας φακός της κάμερας μπορεί να συλλάβει το 98 τοις εκατό του φωτός, συμβάλλοντας στη μείωση των οπτικών προβλημάτων, όπως το Ghosting. Αυτές οι αντανακλάσεις προκαλούνται συνήθως από φωτεινή πηγή φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι κουκούλες και οι επικαλύψεις φακών που εφαρμόζονται σε επιφάνειες φακών μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή των φαντασμάτων, επίσης γνωστών ως αντανακλάσεις φαντασμάτων. 

Ορισμένοι κατασκευαστές smartphone συνεργάζονται ήδη με εξειδικευμένους προμηθευτές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τόσο η Sony όσο  και η Vivo χρησιμοποιούν μια επίστρωση Zeiss για να ενισχύσουν τη μετάδοση φωτός, μειώνοντας παράλληλα τις φωτοβολίδες, τα φαντάσματα και τις αντανακλάσεις στα τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας τους.

Όμως, η Corning προσφέρει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της αντοχής και έχει ισχυρούς δεσμούς με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone στον τομέα. Η εταιρεία λέει ότι το γυαλί DX είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές και ότι το DX + πλησιάζει την αντίσταση του Sapphire, το οποίο χρησιμοποιείται σε ρολόγια υψηλής ποιότητας χάρη στην Βαθμολογία 9 της κλίμακας Mohs – ένα σύστημα αξιολόγησης της σκληρότητας διαφόρων ορυκτών. Θα μπορούσε ακόμη και να σας επιτρέψει τελικά να απορρίψετε αυτήν τη θήκη smartphone.

Το Gorilla Glass εμφανίζεται πλέον σε 8 δισεκατομμύρια συσκευές από περισσότερες από 45 μεγάλες μάρκες, σύμφωνα με την Corning. Ενώ το Gorilla Glass DX είναι επίσης διαθέσιμο σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια φορητά. Αναγνωρίζοντας τον αναπόσπαστο ρόλο της ως προμηθευτή, η Apple διέθεσε 450 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία ως μέρος δύο ξεχωριστών επενδύσεων το 2017 και το 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *