Σύμφωνα με την ΕΕ, η Google θα πρέπει να βελτιώσει τις πτήσεις και τα αποτελέσματα αναζήτησης ξενοδοχείων

Σύμφωνα με την ΕΕ, η Google θα πρέπει να βελτιώσει τις πτήσεις και τα αποτελέσματα αναζήτησης ξενοδοχείων

Ίσως να έχετε συνειδητοποιήσει ότι η Google εμφανίζει πληροφορίες πτήσεων και ξενοδοχείων εάν τις αναζητάτε. Σύμφωνα με μια έκθεση του Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει τα πάντα για αυτήν τη λειτουργικότητα και, όπως πιθανότατα μπορείτε να μαντέψετε, δεν είναι πολύ ικανοποιημένη με την εφαρμογή της Google και  απειλεί με πιθανές κυρώσεις της, εάν δεν διορθώσει τις ανησυχίες που προέκυψαν.

Η ΕΕ είπε ότι η Google πρέπει να εξηγήσει στους χρήστες πώς έχει κατατάξει το αποτέλεσμα αναζήτησης και θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τις τελικές τιμές των υπηρεσιών, συνυπολογίζοντας πράγματα όπως τέλη και φόροι. Ανέφερε επίσης ότι τυχόν εκπτώσεις που προσφέρονται στις πτήσεις Google ή στα ξενοδοχεία Google πρέπει να επισημαίνουν σαφώς ποιες τιμές χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό.

Σε απάντηση στις αλλαγές που ζήτησε η ΕΕ, η Google δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε αυτόν τον διάλογο και συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες προστασίας των καταναλωτών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε βελτιώσεις που θα είναι καλές για τους χρήστες μας και θα παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια».

Στο μέλλον, η Google πρέπει να επανέλθει σε επαφή με την ΕΕ με τις προτάσεις της. Εάν η ΕΕ δεν είναι ικανοποιημένη με τις αλλαγές που προτείνει η Google, η εταιρεία αναζήτησης ιστού θα πρέπει να ξεκινήσει περαιτέρω συζητήσεις με την ΕΕ και να αντιμετωπίσει κυρώσεις  .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *