Το Chrome θα φορτώνει σύντομα γρηγορότερα νέα καρτέλα και άλλες σελίδες, χάρη στη Microsoft

Το Chrome θα φορτώνει σύντομα γρηγορότερα νέα καρτέλα και άλλες σελίδες, χάρη στη Microsoft

Η Microsoft επεξεργάζεται μια νέα δυνατότητα για το Google Chrome που θα βελτιώσει την ταχύτητα των εσωτερικών σελίδων του Chrome σε Windows, Linux, macOS και άλλες πλατφόρμες επιτραπέζιων υπολογιστών. Η λειτουργία χρησιμοποιεί προσωρινή αποθήκευση για να επιτρέπει τη στιγμιαία φόρτωση σελίδας όταν οι χρήστες πλοηγούνται μεταξύ εσωτερικών σελίδων (chrome: //) του προγράμματος περιήγησης όπως η νέα σελίδα καρτελών.

Σε μια νέα δέσμευση κώδικα Chromium, η Microsoft αποκάλυψε ότι εργάζεται σε ένα νέο “caching κώδικα” για σενάρια που ανακτήθηκαν μέσω του πρωτοκόλλου chrome: //.

«Μετά τη φόρτωση και εκτέλεση ενός σεναρίου, το V8 μπορεί να σειριοποιήσει τον διερμηνέα bytecode που δημιουργήθηκε για αυτό το σενάριο. Αργότερα, εάν το Blink ζητήσει από το V8 να εκτελέσει ξανά το ίδιο σενάριο και παρέχει τον προηγουμένως σειριακό bytecode, τότε το V8 μπορεί να παραλείψει το αρχικό βήμα ανάλυσης και το σενάριο εκτελείται πιο γρήγορα. Αυτό είναι σημαντικό για το χρόνο φόρτωσης σελίδων », δήλωσε η Microsoft.

Τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται σε Chromium όπως το Chrome περιλαμβάνουν ορισμένα μεγάλα σενάρια σε σελίδες WebUI και το WebUI χρησιμοποιείται για ορισμένα κοινά σενάρια όπως η σελίδα της νέας καρτέλας. Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο υλοποίηση μιας νέας δυνατότητας, η Microsoft έχει παρατηρήσει μείωση του χρόνου κατά 11-20% σε πρώτη διασκεδαστική βαφή στη σελίδα της νέας καρτέλας.

Επί του παρόντος, πολλές πηγές δεδομένων WebUI εξαιρούν τη χρήση της προσωρινής μνήμης δικτύου και ο χρόνος απόκρισης δεν αποτελεί σημαντική ένδειξη για το αν το περιεχόμενο του σεναρίου έχει αλλάξει και η σύγκριση χρόνου απόκρισης απορρίπτει πάντα τυχόν δεδομένα από την προσωρινή μνήμη bytecode.

«Η λειτουργία αυτή τη στιγμή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και μπορεί να ενεργοποιηθεί εκκινώντας με –enable-features = WebUICodeCache. Μια επόμενη αλλαγή θα προσθέσει διαμόρφωση για μια δοκιμή πεδίου », σημείωσε η Microsoft.

Βελτιώσεις προσωρινής αποθήκευσης για το Chrome

Επιπλέον, η Google επεξεργάζεται επίσης μια ενημέρωση για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται “προσωρινή μνήμη” στην επιφάνεια εργασίας και κυκλοφορεί με το Google Chrome 92 για ορισμένους χρήστες.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, η λειτουργία είναι από καιρό διαθέσιμη στο Android και επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν σελίδες σχεδόν αμέσως κάνοντας κλικ στα κουμπιά “πίσω” ή “προώθηση”. Αυτή η λειτουργία προσπαθεί να διατηρήσει μια σελίδα ζωντανή όταν ο χρήστης πλοηγείται μακριά και επισκέπτεται ξανά την ίδια σελίδα μέσω πλοήγησης ιστορικού περιόδου σύνδεσης (κουμπιά πίσω / εμπρός, πρόγραμμα περιήγησης () κλπ.)

Η εταιρεία δοκιμάζει τη λειτουργία για επιτραπέζιο υπολογιστή για σχεδόν δύο χρόνια και τελικά μπήκε στο πειραματικό στάδιο, με ορισμένους χρήστες να το αποκτήσουν στο Chrome 92.

Σύμφωνα με τη συζήτηση της ομάδας Google, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η ημερομηνία κυκλοφορίας και μόνο μερικοί θα πάρουν στο Chrome 92. Αναμένεται να ξεκινήσει μια ευρύτερη διάθεση αργότερα φέτος.

“Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε μια πειραματική διάθεση από το M92 και να επεκτείνουμε την κάλυψη όσο πηγαίνουμε”, δήλωσε η εταιρεία.

Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε τις βελτιώσεις προσωρινής αποθήκευσης του Chrome, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χειροκίνητα από το Chrome μενού σημαιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *