Παρουσιάστηκε το  Xiaomi Mix 4 : κάμερα κάτω από την οθόνη, φόρτιση Snapdragon 888+ και 120W

Παρουσιάστηκε το Xiaomi Mix 4 : κάμερα κάτω από την οθόνη, φόρτιση Snapdragon 888+ και 120W

 

Χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια, αλλά τελικά έχουμε έναν πραγματικό διάδοχο του Mi Mix 3 και είναι ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός. Καλωσορίστε το Xiaomi Mix 4 -την πρώτη συσκευή της μάρκας που διαθέτει κάμερα κάτω από την οθόνη (ή κάμερα κάτω από τον πίνακα όπως την αποκαλεί η Xiaomi) και αναμφισβήτητα η πιο αξιοσημείωτη προσθήκη στη σειρά από τότε που το πρωτότυπο Mi Mix συγκλόνισε τον κόσμο των smartphone το 2016.

Η μεγάλη ανακάλυψη εδώ κρύβεται κάτω από την καμπύλη AMOLED οθόνη των 6,67 ιντσών, όπου βρίσκουμε μια selfie κάμερα 20MP (εικονοστοιχεία μεγέθους 1,6 μm όταν εφαρμόζεται η εκτύπωση 4 σε 1 εικονοστοιχεία) αφήνοντας την οθόνη αψεγάδιαστη λόγω cutouts. Η λύση απαιτούσε έναν εντελώς νέο τύπο ευέλικτης οθόνης και επανασχεδιασμένο πίνακα κυκλωμάτων για να μεγιστοποιήσει τη διαφάνεια και με τη σειρά του το φως να φτάσει στον αισθητήρα κάμερας selfie.

Xiaomi Mix 4 announced with under-display camera, Snapdragon 888+ and 120W charging

Η Xiaomi χρησιμοποίησε ένα νέο μοτίβο pixel μικρο-διαμαντιών σε συνδυασμό με αλγόριθμους επανεξέτασης που εξασφαλίζουν ελάχιστη διάθλαση φωτός. Η περιοχή πάνω από τη φωτογραφική μηχανή διαθέτει πυκνότητα 400ppi, οπότε ακόμη και το πιο μικρό κείμενο παραμένει απόλυτα αναγνώσιμο. Ολόκληρο το πάνελ προστατεύεται από Gorilla Glass Victus, διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 120Hz και ανάλυση FHD+.

Xiaomi Mix 4 announced with under-display camera, Snapdragon 888+ and 120W charging

Το Mix 4 φέρνει επίσης μια κεραμική πλάτη και έρχεται σε λευκό, μαύρο και γκρι χρώματα. Τα στερεοφωνικά ηχεία είναι συντονισμένα από τους Harman/Kardon.

Η ρύθμιση της πίσω κάμερας είναι εξίσου εντυπωσιακή με έναν κύριο αισθητήρα 1/1,33 ιντσών 108MP ISOCELL HMX με OIS. Συνδέεται με μια οπτικά σταθεροποιημένη μονάδα περισκοπίου 8MP με οπτικό ζουμ 5x και ισοδύναμο εστιακό μήκος 120mm. Ένα ultrawide snapper με 13MP με φακό ελεύθερης μορφής και αναφερόμενη παραμόρφωση 1% ολοκληρώνει την τριάδα.

Xiaomi Mix 4 announced with under-display camera, Snapdragon 888+ and 120W charging

Η Xiaomi πήγε με το τελευταίο chipset Snapdragon 888+ στο τιμόνι σε συνδυασμό με 8/12GB RAM και 128/512GB αποθηκευτικό χώρο.

Οδηγώντας την οθόνη pixel και την κορυφαία chipset είναι μια μπαταρία 4.500 mAh και φέρνει αστραπιαία ενσύρματη φόρτιση 120W που μπορεί να γεμίσει την μπαταρία σε μόλις 15 λεπτά σε λειτουργία ενίσχυσης (21 λεπτά προεπιλογή) καθώς και ασύρματη φόρτιση 50W που διαρκεί 28 λεπτά για πλήρη επαναφόρτιση σε λειτουργία ενίσχυσης.

Xiaomi Mix 4 announced with under-display camera, Snapdragon 888+ and 120W charging

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό είναι η προσθήκη εξαιρετικά ευρείας ζώνης (UWB) που επιτρέπει ακριβή δεδομένα τοποθέτησης και έξυπνους ελέγχους συσκευών.

Το Mix 4 ξεκινά από 4.999 CNY (770 $) και φτάνει μέχρι τα 6.299 CNY (970 $) για το μοντέλο 12/512 GB. Οι πρώτες πωλήσεις στην Κίνα έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Αυγούστου, ενώ η διεθνής διαθεσιμότητα θα αναλυθεί σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *