H Amazon μπορεί να παρακολουθεί τις πληκτρολογήσεις των εργαζομένων για την προστασία των δεδομένων των πελατών

H Amazon μπορεί να παρακολουθεί τις πληκτρολογήσεις των εργαζομένων για την προστασία των δεδομένων των πελατών

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της εταιρείας, υπάρχουν σχέδια της Amazon για να παρακολουθεί πώς οι υπάλληλοι της χρησιμοποιούν πληκτρολόγια και ποντίκια τους για την πρόληψη διαρροές δεδομένων των πελατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία κλίνει προς εργαλεία αδειοδότησης από μια εταιρεία που ονομάζεται BehavioSec.

Το λογισμικό δεν βασίζεται σε προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες ή άλλα στατικά δεδομένα .Η  εταιρεία ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί “συμπεριφορικά βιομετρικά” για να δημιουργήσει ένα προφίλ για το πώς κάποιος πληκτρολογεί και χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του. Το λογισμικό του χρησιμοποιεί στη συνέχεια αυτό το προφίλ για να επαληθεύσει ότι ένας χάκερ ή απατεώνας δεν έχει θέσει σε κίνδυνο τη συσκευή ενός υπαλλήλου. Ο ιστότοπος της BehavioSec αναφέρει τη Cisco και την Deutsche Telekom ως “συνεργάτες”, υποδηλώνοντας ότι η Amazon δεν θα ήταν η πρώτη εταιρεία που θα χρησιμοποιούσε το λογισμικό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon εξέτασε άλλες λύσεις παρακολούθησης των εργαζομένων. Ωστόσο, λόγω “προκλήσεων σχετικά με τη συλλογή δεδομένων πληκτρολόγησης”, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν καλύτερο να στραφούν σε πιο “ενημερωμένα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής” μοντέλα όπως το BehavioSec.

Στο έγγραφο, η Amazon ισχυρίζεται ότι χρειάζεται τέτοιο λογισμικό για την καταπολέμηση διαφόρων απειλών ασφαλείας. Η εταιρεία επισημαίνει τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις όπου η ομάδα ασφαλείας της εντόπισε περιστατικά όπου κάποιος παρουσιάστηκε ως πράκτορας υπηρεσιών για να λάβει δεδομένα πελατών. “Έχουμε ένα κενό ασφαλείας καθώς δεν έχουμε έναν αξιόπιστο μηχανισμό για να επαληθεύσουμε ότι οι χρήστες είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι”, αναφέρει η εταιρεία στο έγγραφο. 

Με περισσότερους από τους υπαλλήλους της να εργάζονται εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας, ανησυχεί επίσης για υψηλότερο κίνδυνο «απομάκρυνσης δεδομένων». Η Amazon επισημαίνει πολλά υποθετικά σενάρια από τα οποία θέλει να προστατευτεί, συμπεριλαμβανομένου ενός όταν ένας υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών ξεχάσει να κλειδώσει τον υπολογιστή του και ένας ενοχλητικός συγκάτοικος κλέβει τα δεδομένα της εταιρείας. Μέχρι το 2022, εκτιμά ότι το λογισμικό θα μπορούσε να το βοηθήσει να μειώσει την εξαγορά απατεώνων κατά 100 τοις εκατό.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *