Το Facebook καθυστερεί την επαναλειτουργία του γραφείου μέχρι τον Ιανουάριο του 2022

Το Facebook καθυστερεί την επαναλειτουργία του γραφείου μέχρι τον Ιανουάριο του 2022

Οι εργαζόμενοι στο Facebook θα εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία έχει αλλάξει τα σχέδιά της να φέρει πίσω Αμερικανούς υπαλλήλους στο γραφείο λόγω ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων COVID λόγω της παραλλαγής δέλτα. Η εταιρεία είχε πει νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ότι σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τα αμερικανικά γραφεία με χωρητικότητα 50 % έως τον Σεπτέμβριο. Αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα έχει πλέον αναβληθεί για τον Ιανουάριο καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί.

“Τα δεδομένα, όχι οι ημερομηνίες, είναι αυτά που οδηγούν την προσέγγισή μας για την επιστροφή στο γραφείο”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της. «Δεδομένων των πρόσφατων δεδομένων υγείας που δείχνουν αυξανόμενα κρούσματα Covid με βάση την παραλλαγή δέλτα, οι ομάδες μας στις ΗΠΑ δεν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στο γραφείο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Αναμένουμε ότι αυτό θα ισχύει για ορισμένες χώρες εκτός των ΗΠΑ, επισης. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με ειδικούς για να διασφαλίσουμε ότι τα σχέδια επιστροφής μας στο γραφείο έχουν προτεραιότητα για την ασφάλεια όλων ».

Το Facebook έγινε πρωτοσέλιδο στις αρχές του 2020 επειδή ήταν από τους πρώτους που έκλεισαν τα γραφεία του, πολύ πριν πολλοί τομείς θεσπίσουν τις δικές τους πολιτικές κλειδώματος. Η εταιρεία έχει επίσης πει ότι θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν κατά του COVID-19. Κάθε φορά που ανοίγει ξανά, είναι πιθανό ότι η δουλειά θα φαίνεται και θα είναι πολύ διαφορετική για πολλούς υπαλλήλους. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι θα ενστερνιστεί την εξ αποστάσεως εργασία, με τον Mark Zuckerberg να λέει ότι το 50 % του εργατικού δυναμικού της εταιρείας θα μπορούσε να απομακρυνθεί στα επόμενα 5-10 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *