Η T-Mobile διερευνά ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων που επηρεάζουν 100 εκατομμύρια χρήστες

Η T-Mobile διερευνά ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων που επηρεάζουν 100 εκατομμύρια χρήστες

H T-Mobile ελέγχει μια ανάρτηση σε ένα “υπόγειο φόρουμ” που προσφέρει την πώληση τεράστιου όγκου προσωπικών δεδομένων. Πρώτη αναφορά από το Vice, ο πωλητής σε αυτό το φόρουμ ζητά 6 bitcoin, τα οποία μεταφράζονται περίπου σε 270.000 δολάρια, για χακαρισμένα δεδομένα 30 εκατομμυρίων πελατών.

Μετά την επικοινωνία με τον πωλητή, η Vice κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι τα παραβιασμένα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, IMEI, στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης, διευθύνσεις, ακόμη και άδειες οδήγησης. Κατά τον έλεγχο μερικών δειγμάτων, η Vice ισχυρίζεται ότι τα διαθέσιμα προς πώληση δεδομένα φαίνονται ακριβή.

Σύμφωνα με τον πωλητή, τα δεδομένα προέρχονται από πολλούς διακομιστές που σχετίζονται με την T-Mobile. Η παραβίαση έχει διαρρεύσει δεδομένα περίπου 100 εκατομμυρίων χρηστών. Από αυτά, ένα υποσύνολο 30 εκατομμυρίων προσφέρεται σε έναν διαβόητο πίνακα μηνυμάτων, ενώ τα υπόλοιπα πωλούνται ιδιωτικά αυτήν τη στιγμή.

Ο πωλητής αποκαλύπτει επίσης ότι χάνει την πρόσβαση στους “backdoored servers”. Έτσι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα κάποιος στην T-Mobile να γνωρίζει την παραβίαση και να έχει διορθώσει το ζήτημα. Ωστόσο, όχι πριν ο πωλητής το κατεβάσει τοπικά και το δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας σε πολλά μέρη.

Σε αυτήν την αναπτυσσόμενη ιστορία, η T-Mobile αποφάσισε να το παίξει με ασφάλεια στη δήλωσή της προς το Vice. Δήλωσε ότι, “Γνωρίζουμε τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν σε ένα υπόγειο φόρουμ και διερευνούμε ενεργά την εγκυρότητά τους. Δεν έχουμε καμία πρόσθετη πληροφορία για κοινοποίηση προς το παρόν.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *