Η τελευταία έκδοση του iCloud για Windows προσθέτει έναν πλήρη διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Η τελευταία έκδοση του iCloud για Windows προσθέτει έναν πλήρη διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Η Apple έχει επιτρέψει εδώ και καιρό στους χρήστες Mac, iPhone και iPad να έχουν πρόσβαση στους δίσκους iCloud τους σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που μπορείτε να λάβετε από το Microsoft Store. Και ενώ το λογισμικό σάς επιτρέπει να κατεβάζετε τις φωτογραφίες και τα αρχεία σας, τυχόν κωδικοί πρόσβασης που αποθηκεύονται στο μπρελόκ σας ήταν ένα πιο περίπλοκο θέμα. Αυτό πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. 

Με την έκδοση 12.5 του iCloud για Windows, η Apple προσθέτει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης στο λογισμικό. Μόλις κατεβάσετε την ενημέρωση από το Microsoft Store, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για προσθήκη, επεξεργασία, αντιγραφή και επικόλληση, διαγραφή και αναζήτηση τυχόν κωδικών πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει στο μπρελόκ iCloud. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σε συνδυασμό με μια επέκταση Microsoft Edge ή Google Chrome για να συμπληρώσετε αυτόματα έναν κωδικό πρόσβασης όταν σερφάρετε στο διαδίκτυο.  

Η Apple λέει ότι η εφαρμογή αποθηκεύει όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας σε μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων στον υπολογιστή σας και τους μεταφέρει στη σχετική επέκταση του προγράμματος περιήγησης μέσω ενός ασφαλούς καναλιού. Η εφαρμογή θα αποθηκεύσει και θα συγχρονίσει αυτόματα οποιαδήποτε ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης ιστότοπου, αλλά δεν θα κάνει το ίδιο για εφαρμογές και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας. 

Είναι όλες οι τυπικές εφαρμογές λειτουργικότητας όπως το 1Password και το Dashlane που προσφέρουν εδώ και χρόνια, αλλά αν είστε χρήστης iPhone που αποθηκεύει συχνά τις συνδέσεις του στο iCloud, θα εκτιμήσετε την εύκολη πρόσβαση σε αυτά στον υπολογιστή σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *