Μια λειτουργία  του Android 12 σάς επιτρέπει να ελέγχετε το τηλέφωνό σας με το πρόσωπό σας

Μια λειτουργία του Android 12 σάς επιτρέπει να ελέγχετε το τηλέφωνό σας με το πρόσωπό σας

Εκτός από το  δικές της εφαρμογές προσβασιμότητας, η Google προσφέρει ένα ισχυρό API που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εργαλεία για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η έκδοση beta του Android Accessibility Suite – η οποία ήταν μέρος της τέταρτης έκδοσης beta του Android 12 που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε φορητές συσκευές Pixel – περιλαμβάνει έναν τακτοποιημένο νέο τρόπο ελέγχου του τηλεφώνου σας. Οι “Διακόπτες κάμερας” ουσιαστικά σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε χειρονομίες προσώπου για να ολοκληρώσετε μια σειρά ενεργειών. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την εφαρμογή ώστε να εντοπίζει πότε χαμογελάτε ή σηκώνετε φρύδι για να ανοίξετε τον πίνακα ειδοποιήσεων ή τις γρήγορες ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το στόμα σας για κύλιση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Η ενημέρωση σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε περίπου έξι χειρονομίες προσώπου σε πάνω από δώδεκα χειριστήρια τηλεφώνου. Αυτά μπορούν επίσης να τροποποιηθούν με βάση το μέγεθος της χειρονομίας για να αποτραπεί η εφαρμογή από την συνεχή εκκίνηση ενεργειών.

Οι διακόπτες κάμερας βασίζονται στη λειτουργία Switch Access στο Android Accessibility Suite, η οποία σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με τη συσκευή σας χωρίς να χρησιμοποιείτε την οθόνη αφής. Ανάλογα με το περιβάλλον, αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια εξωτερική συσκευή, όπως ένα πληκτρολόγιο, μέσω σύνδεσης USB ή Bluetooth ή πατώντας τα ενσωματωμένα κουμπιά στο τηλέφωνό σας. Υπό αυτή την έννοια, οι διακόπτες κάμερας αναβαθμίζουν τη λειτουργία εισάγοντας χειρονομίες στη μίξη. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη συνηθίσει να ξεκλειδώνουν τα τηλέφωνά τους με το πρόσωπό τους, οι νέες προσθήκες δεν πρέπει να φαίνονται εντελώς ξένες.

Ενώ χρησιμοποιείτε τους διακόπτες κάμερας, θα δείτε ένα εικονίδιο επίμονης ειδοποίησης που υποδεικνύει ότι η κάμερά σας χρησιμοποιείται. Ωστόσο, καθώς ο  πίνακας ελέγχου απορρήτου του Android 12 περιλαμβάνει ήδη έναν δείκτη κατάστασης τόσο για την κάμερα όσο και για το μικρόφωνο, αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι περιττή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *